Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η τέχνη της μαγειρικής από τη Νάταλυ





             ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
            -------------------------------------------------------------------

ΥΛΙΚΑ

350γρ φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτά φετάκια
200γρ μικρά μπουκετάκια από μπρόκολα
200γρ μικρά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
350γρ μακαρόνια κοχυλάκια (1 κουτί)
3Κ ελαιόλαδο
6 κομμάτια λιαστές ντομάτες στο λάδι στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 ¼φλ γάλα εβαπορέ
100γρ μαλακό τυρί με σκόρδο και αρωματικά χόρτα (Philadelphia garlic & herbs)
αλάτι-πιπέρι.

Για την κρούστα

3/4φλ ασπρισμένα αμύγδαλα σε λεπτά φετάκια
1σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε πολύ λεπτά φετάκια
3/4φλ τριμμένο τσένταρ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180’C. Ρίχνετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε. Βράζετε, επίσης, σε αλατισμένο νερό (στο ίδιο των μακαρονιών) τα μπρόκολα για 6’, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια λεκάνη με τα μακαρόνια. Σκουπίζετε την κατσαρόλα, ζεσταίνετε μέσα το λάδι και κοκκινίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1’ και αλατοπιπερώνετε. Ύστερα, ρίχνετε μέσα τις λιαστές ντομάτες, το γάλα εβαπορέ και το τυρί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. Αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια και τα μπρόκολα και ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα, για να πιάσουν τα μακαρόνια σάλτσα παντού. Το μεταφέρουμε σε ένα γιουβέτσι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος. Αναμιγνύετε το τριμμένο τυρί με το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τα αμύγδαλα και απλώνετε το μείγμα στην επιφάνεια του γιουβετσιού. Το βάζετε στο φούρνο για 20’ περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου