Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

                             Η Τέχνη της Μαγειρικής από τη Νάταλυ

ΒΟΔΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
( 12 ώρες μαρινάρισα πριν )
                                                                                                                                                  Κινέζικο
 
ΥΛΙΚΑ ( 4 άτομα )
 
500γρ φιλέτο βοδινό κομμένο σε λεπτές φέτες
100γρ bamboo shoots
2 αγγουράκια χωρίς την ψίχα
2σκ σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
120γρ μανιτάρια σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη
70γρ κάστανα σε φέτες
4 κουταλιές soy sauce
½ κουταλιά chilli sauce
½ κουταλιά κέτσαπ
½ κουταλάκι ζάχαρη
½ ποτήρι λάδι
1 κουταλιά corn flower

Για την μαρινάδα
 
2 ασπράδια αυγού
1φλ του καφέ  cherry
1 κουταλιά corn flower.
 
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ως εξής. Κτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε το corn flower διαλυμένο στο sherry. Βάζουμε μέσα τις φέτες του βοδινού, και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 12 ώρες. Στην συνέχεια τηγανίζουμε το βοδινό σε μπόλικο λάδι και τα τοποθετούμε σε κούπα με τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κάστανα. Ρίχνουμε ½ ποτήρι λάδι στο wog και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε τα φιλέτα με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα λαχανικά. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 1’-2’ και προσθέτουμε το soy sauce, ketchup  και λίγο νερό. Αραιώνουμε το corn flower  στο νερό και δένουμε την σάλτσα. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να παρασκευάσουμε χοιρινό ή ψάρι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου