Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

 Η Τέχνη της Μαγειρικής από τη Νάταλυ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΥΔΙΑ
 
ΥΛΙΚΑ ( 6 άτομα )
 
1200γρ μοσχαρίσιο κρέας κατάλληλο για ψητό της κατσαρόλας ( νουά, κιλότο, σπάλα )
150γρ μπέικον
500γρ κρεμμυδάκια για στιφάδο + 1 κρεμμύδι μεγάλο
800γρ καρότα
1 δεματάκι με αρωματικά χόρτα ( θυμάρι, δεντρολίβανο, δάφνη, μαϊντανό )
2 γαρίφαλα
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουτάλια λάδι ελιάς
30γρ βούτυρο
αλάτι – πιπέρι.
 
Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Καθαρίζετε το μεγάλο κρεμμύδι και του καρφώνετε τα γαρύφαλλα. Καθαρίζετε το μικρά κρεμμύδια και τα καρότα. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και αφήνετε να σοταριστούν για 4’-5’ ανακατεύοντας με προσοχή. Προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι, το μπουκετάκι με τα αρωματικά χόρτα, το κρασί και νερό μέχρις ότου το κρέας σχεδόν σκεπαστεί, και σιγοβράζετε επί 2 ½ ώρες μέχρις ότου το κρέας μαλακώσει πολύ. Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες με ηλεκτρικό μαχαίρι, και γύρο τα λαχανικά αφού αφαιρέσετε το μεγάλο κρεμμύδι και το δεματάκι με τα αρωματικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου