Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΥ


CHICKEN NUGGETS ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΟΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


ΥΛΙΚΑ


4 στήθη κοτόπουλου Χ 175γρ το καθένα κομμένα σε κύβους
¼ κουταλάκι αλάτι
1/8     >>       πιπέρι
3/4φλ ιταλική φρυγανιά ( φρυγανιά+ πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό + τριμμένη παρμεζάνα )
4 κουταλιές φυτικό λάδι
4 ½ κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
1 κλωνάρι σέλινο κομμένο
4 κουταλιές κομμένες αποξηραμένες στον ήλιο ντομάτες
4σκελίδα σκόρδο σε χοντρές φέτες
½ κουταλάκι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουτάλι πάστα ντομάτας
3/4φλ λευκό κρασί
450γρ ντομάτες σε κονσέρβα στραγγισμένες και κομμένες, και φυλάγετε το ζουμί χωριστά
1φλ ζωμό κότας
3 κουταλιές  μαϊντανό
1/3φλ κομμένα αμύγδαλα μαζί με ¼ κουταλάκι ζάχαρη.

Βάζουμε το φυτικό λάδι στο τηγάνι να βράσει. Απλώνουμε τους κύβους του κοτόπουλου σε ένα πιάτο και τα αρτύζουμε από πάνω με το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία λεκάνη βαθουλή και ρίχνουμε από πάνω την ιταλική φρυγανιά και ανακατεύουμε να πιάσει παντού. Τινάζουμε προσεκτικά το κοτόπουλο να πέσει η περιττή φρυγανιά και το βάζουμε στο τηγάνι να ροδοκοκκινίσουν περίπου 2΄την κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν βράσει, βάζουμε τον σκόρδο, μετά τα κρεμμύδια, τις αποξηραμένες ντομάτες και το σέλινο. Ψήνουμε για 2΄-3’ μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Έπειτα προσθέτουμε την πάστα ντομάτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για άλλα 8’-10’. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να καταστηθεί στο μισό. Έπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το ζουμί τους και τον ζωμό κότας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5’. Μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το τηγάνι για 5’-8’, μέχρι να καταστηθεί και να πήξει. Σε ένα άλλο μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα αμύγδαλα τα οποία έχουμε κόψει μπαστουνάκια μακρόστενα, και τα πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη αφού τα έχουμε βρέξει. Το καβουρδίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε τα αμύγδαλα από πάνω. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

more:http://lifeandartmagazine.blogspot.com/search/label/%CE%9D%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%AD%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου