Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΥ


ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ (για 4 κομμάτια )

250γρ γαρίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι μπούκοβο ( μείγμα τριμμένης πιπεριάς )
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
2σκ σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
φέτες λεμονιού.


Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το νεύρο. Τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μείγμα πιπεριάς στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και το μαϊντανό και σοτάρετε το μείγμα ώσπου να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες. Αλατοπιπερώνετε. Εν το μεταξύ φρυγανίζετε τις φέτες ψωμιού και τις τρίβετε με το κομμένο σκόρδο. Μοιράζετε με κουτάλι τις γαρίδες πάνω στις φέτες ψωμιού. Σερβίρετε αμέσως μαζί με φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου