Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΑΛΥ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙ
ΥΛΙΚΑ ( 3 άτομα )
3 χοιρινά φιλέτα 300γρ το καθένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1σκ σκόρδο λιωμένη
2 κουτάλια ελαιόλαδο
1/3φλ κέτσιαπ
1/4φλ ξύδι
2 κουτάλια σόγια σος
½ κουταλάκι τριμμένο τζίτζερ
¼ >> ταμπάσκο
1/4φλ μέλι
1/3φλ νερό
αλουμινόχαρτο
ρύζι και λαχανικά για συνοδευτικό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φιλέτα. Σιγοβράζετε την σάλτσα για 5’ και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά. Κόβετε 3 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε στο καθένα από ένα φιλέτο. Μοιράζετε τη σάλτσα στα 3 αλουμινόχαρτα προσέχοντας να μην χυθεί έξω και τα κλείνετε καλά. Ψήνετε στους 190’C για 1 ώρα περίπου. Σερβίρετε τα φιλέτα με την σάλτσα και συνοδεύετε με ρύζι και λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου