Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ


ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΦΩΤΙΑΔΟΥ


        Κατάγεται από την  Αμμόχωστο και είναι εκπαιδευτικός.
Ασχολείται  με τη λογοτεχνία καθώς και με το  ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σενάριο. Γνωστές συνεργασίες της με το Ρ.Ι.Κ είναι τα έργα: Μανόλης και Κατίνα, Ο δάσκαλος, Γκρίζος ουρανός ,΄Ανεμοι του Πάθους . Το 2000 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο « Χρόνος είναι και γυρίζει». Το βιβλίο της «Στη Λιακαδοχώρα» απέσπασε το 2005 το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας , ενώ το βιβλίο της « Ο Πρωταθλητής» απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2009.
Το 2008 της απονεμήθηκε  το Α΄Βραβείο στο Διαγωνισμό Κυπριώτικου Σκετς που προκήρυξε το Ρ.Ι.Κ. με το έργο « Ο επίλογος».
Ποιήματά της έχουν βραβευτεί από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου,από την Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών, από την ΄Ενωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, από την Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, από τον Ελληνικό Πνευματικό ΄Ομιλο Κυπρίων, από το περιοδικό Κελαινώ, από το Σύλλογο Λόγου Τέχνης και Ελληνικού Πολιτισμού Γερμανίας, από την Αμφικτιονία Ελληνισμού , από τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία « Τέχνη» και  από τη Διασπορική Λογοτεχνική Στοά.
Το 2012 τιμήθηκε με  το πρώτο βραβείο της Πανελλήνιας ΄Ενωσης για το διήγημά της « Κάποτε εκεί ήταν περιβόλια». Διηγήματά της επίσης έχουν διακριθεί σε διάφορους πανελλήνιους διαγωνισμούς. Συνεργάζεται   με κυπριακή εφημερίδα, δημοσιεύοντας διηγήματα  σε εβδομαδιαία βάση.
 Η ποιητική της σύνθεση « Αλεξ-ήνεμος» τιμήθηκε με το βραβείο Κώστα Μόντη από το Ινστιτούτο Πολιτισμού για εκδόσεις ποιητικών έργων 2009-2011. Εξέδωσε επίσης τα ποιητικά βιβλία :
«Το  ταξίδι του ΄Ηλιου στο Φεγγάρι»  « Οι διαδρομές του Αδάμ» ,
« Κατεπείγον», « Ο κύκλος ενός τετράγωνου έρωτα» καθώς και τα παιδικά βιβλία  « Ο Μπαμπακένιος», 

« ΄Αρης ο Φεγγάρης», « Ο κήπος με τις τριανταφυλλιές» , « Ο βασιλιάς Ξεκούτης»  και « Ο μικρός κύριος Ου!» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου