Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΥ

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

( το φαγητό μπορεί να ετοιμαστεί και 3 μέρες πριν )

ΥΛΙΚΑ ( 6 άτομα )

1 κιλό αρνίσιο μπούτι  με κόκαλο
λίγο αλεύρι
30γρ βούτυρο
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι κάρυ
1      >>        κύμινο
1      >>        κόλιανδρο ξερό
2 κρεμμύδια               }
2 καρότα                    }   όλα ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλινο     }
1/4φλ τσάτνι φρούτων ( γλυκόξινο μείγμα από γλυκά φρούτα, λεμόνι και τσίλι )
1φλ νερό
1 κύβο βοδινού
1/4φλ ξυρό κόκκινο κρασί
1 ½ κουταλιά corn flower.

Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το λάδι και τσιγαρίστε το αρνί κομμένο σε κομμάτια και αλευρωμένο. Βάλτε το αρνί σε ένα σκεύος φούρνου με καπάκι χωρητικότητας 1 ½ -2 λίτρων. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίστε το σέλινο, τα κρεμμύδια, τα καρότα ανακατεύοντας για 1’. Προσθέστε το τσάτνι, το νερό, τον κύβο του ζωμού και το κρασί, και αφήστε τα μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Αδειάστε το μείγμα αυτό πάνω στο αρνί, σκεπάστε το σκεύος και μαγειρέψτε σε μέτριο φούρνο επί 2 ώρες. Προς το τέλος για να δέσει η σάλτσα προσθέστε το corn flower αφού το διαλύσετε σε 1/4φλ νερό. Ξαναβάλετε στο φούρνο και μαγειρέψτε για άλλα 10’ περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου