Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΥ

MAROCEAN VEAL STEW


ΥΛΙΚΑ


750γρ μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
11/4 κουταλάκι αλάτι
750γρ μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
½ κουταλάκι πιπέρι
11/2 κουταλιά αλεύρι
6 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και μετά σε φέτες
4σκ σκόρδο χοντροκομμένες
1/2φλ καβουρδισμένο κουκουνάρι
1φλ σταφίδες μαύρες
1 κουταλάκι σκόνη κάρυ
1φλ άσπρο κρασί
5φλ ζωμό κότας
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να βράσει. Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το κρέας και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από το κρέας. Βάζουμε το κρέας στο τηγάνι να ψηθεί λίγο να ροδίσει 3’-4’. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε τρυπητό με ένα πιάτο από πάνω και βαρίδια ( 2 μεγάλες κονσέρβες ) για να το πιέζουν για 15’. Τις σκουπίζουμε να στεγνώσουν. Όταν ροδίσει το κρέας το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις ροδίζουμε για 3’-4’ από κάθε πλευρά. Βγάζουμε και τις μελιτζάνες από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη. ξαναπροσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3’-4’ για να μην κάψει το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, τις σταφίδες και το κάρυ. Ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κρασί. Το αφήνουμε να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε για 4’ να απορροφηθεί το κρασί. Έπειτα προσθέτομε το ζωμό κότας. Αφήνουμε το ζωμό να κοχλάσει και μετά σιγοβράζουμε  για 1 ώρα με το καπάκι ελαφρά ανοιχτό. Μετά προσθέτουμε  την μελιτζάνα και μαγειρεύουμε για 30’. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε την εντράδα σε πιατέλα με γύρω – γύρω rice pilaff.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου