Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΥ

ΥΛΙΚΑ ( 4 άτομα )

600γρ στήθος κοτόπουλο
50γρ αλεύρι
2 αυγά
70γρ φρυγανιά κοπανισμένη
2 κλαράκια εστραγκόν ψιλοκομμένο (ή ξηρό)
1 κρεμμύδι
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
½     >>         >>    ξύδι
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα
2-3 κλαράκια σέλινο
2 κουταλιές ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι.

Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε φέτες και τις χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο για να γίνουν πιο λεπτές. Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε την φρυγανιά με το εστραγκόν. Περνούμε τις φέτες του κοτόπουλου σταδιακά από το αλεύρι, το αυγό και από την φρυγανιά. Τις διατηρούμε στο ψυγείο για 45’, και τις φρυγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Αλατοποπερώνουμε και τις τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα. Κόβουμε την μελιτζάνα σε κύβους χωρίς να την ξεφλουδίσουμε , την αλευρώνουμε και την τηγανίζουμε στο λάδι του κοτόπουλου. Κόβουμε το σέλινο κομματάκια και τα ζεματάμε σε βραστό αλατισμένο νερό. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το μαραίνουμε σε κατσαρόλα με 2 κουταλιές λάδι. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το σέλινο και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά. Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα την ζάχαρη με 2 κουταλιές νερό και αφού καραμελοποιηθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το μείγμα με τις μελιτζάνες και τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την γαρνιτούρα πάνω στο παναρισμένο κοτόπουλο, και το αφήνουμε να μείνει για αρκετές ώρες ώστε να ενωθούν οι γεύσεις τους. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αν θέλουμε προσθέτουμε στην φρυγανιά του παναρίσματος κουκουνάρι και σταφίδες. Επίσης αντί για γαρνιτούρα ετοιμάζουμε σάλτσα με ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Προς το τέλος προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη λιωμένη σε 2 κουτάλια ξύδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου