Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ - ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΦΟΥ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΠΑΦΟΥ


Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον ετήσιο διαγωνισμό συγγραφής παιδικού παραμυθιού μεταξύ των μαθητών γυμνασίου της πόλης και επαρχίας Πάφου. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη της δημιουργικής γραφής, η καλλιέργεια της συγγραφικής δεξιότητάς και η ευαισθητοποίηση σε θέματα πανανθρώπινων αξιών.
Συνολικό χρηματικό ποσό αξίας € 300 θα κατανέμεται ως εξής:
ΒΡΑΒΕΙΑ:
Α΄ Βραβείο € 150
Β΄ Βραβείο € 100
Γ΄ Βραβείο € 50
1. Το παραμύθι θα πρέπει να είναι πρωτότυπο, να μην έχει δημοσιευτεί προηγουμένως και να είναι γραμμένο στη δημοτική γλώσσα. Δεν υπάρχει περιορισμός στην έκταση.
2. Ο Συντονιστής Βοηθός Διευθυντής των Φιλολόγων κάθε Γυμνασίου ενημερώνει τους διδάσκοντες στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και αυτοί στη συνέχεια ενημερώνουν τους μαθητές.
3. Το τελικό θέμα του διαγωνισμού ορίζεται από πενταμελή κριτική επιτροπή.
4. Πρόεδρος της επιτροπής είναι  ο δρ Ανδρέας Αγαθοκλέους και μέλη της οι:
Αμαλία Πικρίδου -Λούκα,
Ελίζα Χριστοφόρου,
Αγγελική Παπαδοπούλου
Σταύρου Σταύρος
4. Ο διαγωνισμός διεξάγεται το τρίτο Σάββατο του Μάρτη από τις 9.00 πμ μέχρι τις 12.00 μ στο Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου. Δηλώσεις  γίνονται στο κάθε σχολείο τουλάχιστο μια βδομάδα πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και τα ονόματα όσων δηλώσουν συμμετοχή  αποστέλλονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: stegipafos@cytanet.com.cy
5. Η διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού συγγραφής παραμυθιού ορίστηκε για το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014.              .
6. Οι διαγωνιζόμενοι καλύπτουν τα στοιχεία τους με αδιαφανές κάλυμμα, ώστε να κατοχυρώνεται η αντικειμενικότητα της αξιολόγησης των δοκιμίων. Μετά τη συμπλήρωση του διαγωνισμού, τα δοκίμια παραλαμβάνονται από τους επιτηρητές και παραδίδονται στον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής. .
7. Η Κριτική Επιτροπή ορίζει δύο ανεξάρτητους διορθωτές – εισηγητές, οι οποίοι αξιολογούν  τα γραπτά των διαγωνιζομένων και συντάσσουν, μέσα σε δέκα μέρες, γραπτή εισήγηση για τα τρία + τρία (σύνολο έξι ) καλύτερα δοκίμια προς την Κριτική Επιτροπή. Στη συνέχεια τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής αξιολογούν τα γραπτά, τα οποία δικαιούνται να κρατήσουν για δύο ημέρες.
8. Τέλη  Μαρτίου ο Πρόεδρος συγκαλεί τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τους διορθωτές –  εισηγητές που παρουσιάζουν τις εισηγήσεις τους, ανταλλάζονται απόψεις και επιλέγεται το καλύτερο δοκίμιο. Σε περίπτωση διαφωνίας, γίνεται ψηφοφορία. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για το δεύτερο και τρίτο καλύτερο δοκίμιο. Αν ένα μέλος της Επιτροπής δεν μπορεί να παραστεί στη συνεδρία, δικαιούται να αποστείλει εγγράφως τις εισηγήσεις του.
9. Η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής καταχωρείται σε ειδικό πρακτικό και τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών ανακοινώνονται στους Διευθυντές των Σχολείων στα οποία φοιτούν οι βραβευμένοι μαθητές. και δημοσιεύεται στον τύπο.
10. Τα βραβεία απονέμονται σε ειδική τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.
11. Τα βραβευμένα παραμύθια θα περιλαμβάνονται σε ειδική έκδοση ανά τριετία και θα διατίθενται έναντι συμβολικού ποσού. Τα καθαρά έσοδα από τα παραμύθια θα προσφέρονται σε κοινωφελή σκοπό που θα ορίζεται από την επιτροπή.
Σημείωση:  Απολογούμαστε για την καθυστέρηση ενημέρωσης των σχολείων. Με τη νέα σχολική χρονιά, θα εφαρμόζονται, κατά γράμμα, όλοι οι όροι του διαγωνισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινίσεις: Τηλ. 96 375185

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου