Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ


Το Λύκειο Α ́ Εθνάρχη Μακαρίου Γ ́ Πάφου, 57 χρόνια μετά τον απαγχονισμό του ήρωα μαθητή του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, απαντά στην αποχαιρετιστήρια επιστολή που ο δεκαεπτάχρονος άφησε τότε στην τάξη του για να μπει στις τάξεις του απελευθερωτικού αγώνα, μετατρέποντας την αίθουσα σε μουσείο προς τιμήν και αιώνια μνήμη του έφηβου ήρωα και ποιητή.

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα εγκαινιαστεί η αίθουσα όπου υπήρξε μαθητής ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης 
και στην οποία άφησε το τελευταίο του σημείωμα. Το Σχολείο προσέδωσε στην αίθουσα τη μορφή που είχε τότε και αυτή θα περιλαμβάνει μουσειακό υλικό για τον ήρωα και το έργο του.
Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο μπροστά από την αίθουσα (κτίριο Γυμνασίου Νικολάου Ι. Νικολαḯδου), το Μουσικό Λύκειο Πάφου, η Χορωδία του Λυκείου Α ́ Εθνάρχη Μακαρίου Γ ́ και ο συνθέτης Σωτήρης Καραγιώργης θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα του Παλληκαρίδη. Ομιλήτρια θα είναι η αδελφή του ήρωα κ. Γεωργία Παλληκαρίδου – Ποσπορή. Τα εγκαίνια της αίθουσας θα τελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου