Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

PAINTERS - ERMIONI ZACHARIADOU

Μπαλαρίνα, 134Χ114
Ακρυλικό σε καμβά πάνω σε plexy glass

Πίνακες της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία,Γαλλία,Βέλγιο, Ελβετία, Αμερική και Κύπρο.

1958: Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στη Λευκωσία.
1977: Ξεκινά να σπουδάζει στο Λονδίνο καλές Τέχνες και το
1981: συμπληρώνει τiς σπουδές της στο Chelsea School of Art και παίρνει το
δίπλωμα, diploma in Art and Design(painting) with honours.
1983: Τον Ιούνιο πίνακας της κερδίζει το πρώτο βραβείο Harold Workman
Award στην έκθεση των Ηνωμένων Καλλιτεχνών Βρετανίας (United Artists of the Federation of British Artists).
1984: Σε έκθεση του Βασιλικού Ινστιτούτου των ζωγράφων με λαδομπογιές (Royal Institute of Oil Painters, ROI) γίνεται φιναλίστ σε διαγωνισμό των Windsor & Newton Young Artist Award, για νέους για δύο χρόνια διαδοχικά.
1990: Επιστρέφει στην Κύπρο, γίνεται μέλος του ΕΚΑΤΕ και εκθέτει μαζί τους.
1991: Κάνει την πρώτη ατομική της έκθεση στες 10 Ιανουαρίου και οργανώνει την σχολή της όπου δίνει μαθήματα ζωγραφικής για όλες τις ηλικίες καθώς και προετοιμασία για GCE τέχνης.
1993: Η δεύτερη της ατομική έκθεση γίνεται στις 5 Μαΐου με την ονομασία «Φώς και Ζωή»,τα πλείστα από τα έργα της πωλήθηκαν.
1994: Πήρε μέρος στην ετήσια έκθεση "Grand Prix dArts Plastiques" η οποία έγινε στες 4 Νοεμβρίου στην Γαλλία.
1995: Στις 2 Μαΐου κάνει την τρίτη ατομική της έκθεση με τίτλο « Χορεύοντας με χρώμα» και πωλεί άνω του 80% των έργων της.
1997: Πραγματοποιεί την τέταρτη ατομική της έκθεση « Στιγμές» με εγκαίνια στις 14 Μαΐου. Τον ίδιο χρόνο λαμβάνει μέρος στο πρώτο φεστιβάλ τεχνών που οργανώνει το ΕΚΑΤΕ.
1999: Στις 5 Μαΐου κάνει εγκαίνια της πέμπτης ατομικής της έκθεσης με τίτλο «άλλη Διάσταση». Μία έκθεση που αφιερώνει, όπως η ίδια λέγει στο φώς του κόσμου και προσωπικό της Σωτήρα τον Χριστό. Μια ιδιαίτερα εμπνευσμένη έκθεση που πραγματεύεται με πολλή σεβασμό και προσοχή σκηνές από την ζωή του Χριστού.
2001: Στην έκτη της ατομική έκθεση, με τίτλο « 3η διάσταση» πού άνοιξε στις 14 Νοεμβρίου, πήρε πολύ καλές κριτικές για την πρωτοτυπία και δύναμη της δουλειάς της. Ζωγραφίζει σε πολλά διαφορετικά επίπεδα που ενώνει μαζί, δημιουργώντας τρισδιάστατα έργα.
      Έργο αγόρασαν και οι πολιτιστικές υπηρεσίες. Έργο αγοράζει και ο Επίσκοπος Αχαΐας, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελληνικής Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο κρέμεται στο γραφείο του στις Βρυξέλλες.


2004: Η έβδομη ατομική της έκθεση με τίτλο «πέρα από τα όρια» γίνεται στις 10 Νοεμβρίου και πωλεί το 70% των έργων της.
2008: Στην όγδοη ατομική της έκθεση με τίτλο «προεκτάσεις του κόκκινου» υπερισχύει το κόκκινο χρώμα και πρωτοτυπεί ενσωματώνοντας στον καμβά σκαλιστές ξύλινες προεκτάσεις.
2013: Στο Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα κάνει την ένατη ατομική της έκθεση, στες 22 του Οκτώβρη, με τίτλο « Ψηλαφώντας τα χέρια με την τέχνη ». Την έκθεση που σαν θέμα έχει την ποικιλομορφία των χεριών σαν μέσο έκφρασης, εγκαινίασε η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄.
Γράφτηκαν πολλά κείμενα κατά καιρούς για την δουλειά της σε εφημερίδες και περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου