Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τεχνόπολις 20 «Αιώνια Επιστροφή #11» Εικαστικό Περφόρμανς από τη Χριστίνα Γεωργίου.

Ο Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20, το Cyprus International Performance Art Society (CIPAS) και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος 2017, διοργανώνουν το εικαστικό περφόρμανς με τίτλο «Αιώνια Επιστροφή #11» από τη Χριστίνα Γεωργίου, την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 (προσέλευση)/ 20:30 (έναρξη).

Το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 10:00 – 18:00, θα ακολουθήσει εντατικό βιωματικό εργαστήρι Performance Art με τίτλο SenseSelfEssence”, για καλλιτέχνες του Performance Art, εικαστικούς, ηθοποιούς, χορευτές και καλλιτέχνες από διαφορετικά υπόβαθρα που τους ενδιαφέρουν πρακτικές οι οποίες επικεντρώνονται στο σώμα.

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 70002420
Εισφορά για περφόρμανς: 8 ευρώ
Εισφορά για εργαστήρι: 45 ευρώ

Λίγα λόγια για το περφόρμανς «Αιώνια Επιστροφή #11»
«Αιώνια Επιστροφή #11" είναι το 11ο μέρος μιας σειράς από περφόρμανς που εστιάζουν στην επανάληψη ως μια διαδικασία αλλαγής και μετασχηματισμού, όπου ο χρόνος βιώνεται όχι ως γραμμικός αλλά ως κυκλικός και άπειρος. Εμπνευσμένη από την έννοια του Νίτσε για την ‘αιώνια επανάληψη’, υπάρχει η πρόθεση να εξεταστούν οι πιθανότητες που μπορούν να προκύψουν μέσα από την επαναλαμβανόμενη δράση, πάνω στο σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό σώμα. Η εφαρμογή του υπαρξιακού αυτού ορισμού της επαναλαμβανόμενης επιστροφής γίνεται μέσα από ένα βιωματικό τρόπο που εξελίσσεται σε μια μεταμορφωτική εμπειρία.

"SenseSelfEssence” Εργαστήρι Performance Art
με την Χριστίνα Γεωργίου
Η Χριστίνα Γεωργίου, πραγματοποιεί το εντατικό βιωματικό εργαστήρι με τίτλο “SenseSelfEssence”. Το εργαστήρι αυτό συνδυάζει μια σειρά πρακτικών ασκήσεων του Performance Art, ως μια σκεπτόμενη μορφή τέχνης που υπάρχει ανάμεσα στην εικόνα και την πράξη. Επιδιώκει στη δημιουργία μιας εμπειρικής αντίληψης μέσα από βιωματικές διαδικασίες που αφορούν τον εαυτό και την ύπαρξή του στο “εδώ και τώρα”. Χρησιμοποιώντας το σώμα ως το βασικό στοιχείο της δράσης, στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει πρακτικά και θεωρητικά κλειδιά για την ανάπτυξη του έργου των καλλιτεχνών, από κάθε καλλιτεχνικό τομέα. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν για τη σύνθεση και τη δημιουργία ενός performance μέσα από την εξερεύνηση και κατανόηση του χρόνου, του χώρου και του αντικειμένου σε σχέση με το σώμα ως το κύριο εργαλείο τους. Το εργαστήρι έχει κατασκευαστεί για να αυξήσει και να αξιοποιήσει την προσωπική γνώση και διαίσθηση, αλλά και την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητα για την καλλιτεχνική πρακτική του καλλιτέχνη.

Απευθύνεται σε καλλιτέχνες του Performance Art, εικαστικούς, ηθοποιούς, χορευτές και καλλιτέχνες από διαφορετικά υπόβαθρα που τους ενδιαφέρουν πρακτικές οι οποίες επικεντρώνονται στο σώμα. Επίσης σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το Performance Art.

Μεθοδολογία: Το εργαστήρι χρησιμοποιεί πρακτικές ασκήσεις, σύντομες σόλο και ομαδικές επιτελέσεις, θεωρητική ανάλυση, σχολιασμούς, ομαδικές και ατομικές συζητήσεις, προβληματισμούς, feedback και ατομική καθοδήγηση.

Θεματολογία, Ασκήσεις και Τεχνικές οι οποίες χρησιμοποιούνται είναι καινοτόμες ή/και εμπνέονται από ένα ευρύ φάσμα τεχνικών από το χώρο των τεχνών, της ψυχολογίας και της πνευματικότητας.

Πληροφορίες και κράτηση θέσης:
99650113 ή contact@christinageorgiou.com

Για κράτηση θέσης παρακαλώ επικοινωνήστε έγκαιρα και πριν τις 11 Δεκεμβρίου, τηλεφωνώντας ή στέλνοντας μήνυμα με το βιογραφικό σας στο παραπάνω email.

Βιογραφικό Χριστίνας Γεωργίου
Η Χριστίνα Γεωργίου γεννήθηκε στη Λευκωσία όπου ζει και εργάζεται. Αποφοίτησε με Bachelor degree in Fine Art από το Kingston University London στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007 και με Masters degree in Live Art and Performance Studies από την Ακαδημία Θεάτρου του Ελσίνκι το 2011. Είναι εικαστικός και performance artist, επιμελητής, εκπαιδευτικός, και ερευνητής. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε διεθνή επίπεδο και έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και performances καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορα πλαίσια και διοργανώσεις όπως διεθνή μπιενάλε, γκαλερί, μουσεία, φεστιβάλ, ινστιτούτα και συνέδρια στην Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Επιλέχθηκε ως φιναλίστ και έχει λάβει ‘Ειδικό Βραβείο’ για το performance έργο της Αιώνια Επιστροφή #1 στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό ‘Arte Laguna’ στη Βενετία το 2012. Από το 2008, διεξάγει μαθήματα, εργαστήρια, διαλέξεις και σεμινάρια μέσα σε διαφορετικά πλαίσια, όπως ακαδημαϊκά ιδρύματα, σχολές τέχνης και άλλους δημιουργικούς οργανισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό. Η Χριστίνα Γεωργίου είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του Cyprus International Performance Art Society (CIPAS) και ιδρύτρια, διευθύντρια, παραγωγός και επιμελήτρια του Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF). www.christinageorgiou.com

Λίγα λόγια για το Τεχνόπολις 20
Ο πολιτιστικός χώρος «Τεχνόπολις 20» έχει ως όραμά του να αποτελέσει μέσα από το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, ένα σημείο πολιτιστικής παραγωγής και συνάντησης όπου θα αναπτύσσεται και θα προωθείται η τοπική πολιτιστική σκηνή και θα ικανοποιείται ένα ευρύ κοινό.

To «Τεχνόπολις 20» είναι ένας ανοιχτός χώρος πολιτισμού και αποσκοπεί στη φιλοξενία όλων των ειδών τέχνης (θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικά, κινηματογράφος, λογοτεχνία). Αποστολή μας είναι η προβολή του κλασικού αλλά και σύγχρονου πολιτισμού, η υποστήριξη των Κύπριων δημιουργών και η καλλιέργεια καλλιτεχνικής κουλτούρας.

Η εκπαίδευση για τα παιδιά, η δια βίου μάθηση για ανθρώπους κάθε ηλικίας και η εκπαίδευση με στοιχεία ειδίκευσης για ερασιτέχνες και επαγγελματίες είναι τα κυριότερα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να στηρίξουμε την πολιτιστική σκηνή του τόπου μας.


To «Τεχνόπολις 20» στεγάζεται σε ένα διατηρητέο και πρόσφατα ανακαινισμένο νεοκλασικό αρχοντικό του 1920 και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Πάφου με ιδιωτικό και δημόσιο χώρο στάθμευσης. Το κτήριο αποτελείται από κεντρικό δωμάτιο με σκηνή, εκθεσιακό χώρο, δωμάτιο σεμιναρίων – εργαστηρίων, στούντιο ιδανικό για προβολές και εργαστήρια και τέλος μικρή καφετέρια. Τέλος, διαθέτει μεγάλο εξωτερικό χώρο που μπορεί να έχει πολλαπλή χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου