Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάφος2017.



Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάφος2017 επικεντρώνεται σε 4 εκδηλώσεις του μήνα αρχίζοντας με την συνάντηση – διάλογο των εθελοντών του Πάφος2017, συνεχίζοντας με έκθεση και προβολή ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωντανή Ιστορία», όπως επίσης και την θεατρική παράσταση ο Αγνοούμενος. 
 
ΔΙΑΛΕΞΗ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ - ΠΑΦΟΣ2017
Μέρος της αποστολής των δραστηριοτήτων του Πάφος2017 είναι η ανάδειξη και ενίσχυση του Προγράμματος Εθελοντών – Πάφος2017. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το Πάφος2017 καλεί τους εθελοντές και το κοινό σε συνάντηση, με σκοπό την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων. Προσκεκλημένος του Πάφος 2017 για τη συνάντηση αυτή, είναι  ο κ. Neil Peterson, Υπεύθυνος του Προγράμματος «Welcome Liverpool2008» και του επιτυχημένου προγράμματος εθελοντών της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Liverpool2008, το οποίο έχει γίνει σημείο αναφοράς για τα εθελοντικά προγράμματα του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Σταθμός στην καριέρα του είναι ακόμα η διεύθυνση των διεθνών σχέσεων της πόλης του Liverpool από το 2009 και η εξασφάλιση χρηματοδότησης και προσφορών όπως στην περίπτωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.
 
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015, Παλιά Ηλεκτρική 18:00
Είσοδος ελεύθερη



ΕΚΘΕΣΗ & ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 19:30
Με την συνεργασία της Πρεσβείας του Ισραήλ.
Μέσα από τη θεματική του Πάφος2017 «Ζωντανή Ιστορία» παρουσιάζεται μια λιγότερο γνωστή πτυχή των καταδιωκόμενων, προσφύγων και κρατουμένων κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η έκθεση «Άγνωστη Ιστορία», σε επιμέλεια της κ. Sigal Harari παρουσιάζει δημιουργίες και κατασκευές Εβραίων κρατουμένων προσφύγων κατά τη διάρκεια της κράτησης τους σε Βρετανικά κρατητήρια της Κύπρου (1946-1949).
 
Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τρίτη 17 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015. Ώρες Λειτουργίας: 10:00 -13:00
Παλιά Ηλεκτρική
Είσοδος ελεύθερη
 
ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 20:30
Προβολή (115’ ελληνικά & αγγλικά)
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Άγνωστη Ιστορία» θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο, το ντοκιμαντέρ  «Φιλιά εις τα Παιδιά», παραγωγής του 2012. Η ταινία καταπιάνεται με πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής.  Δεν πρόκειται για μια ιστορία με θέμα το Ολοκαύτωμα, αλλά για την παιδική ηλικία στη σκιά του Ολοκαυτώματος.
 
«…Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν και ο σκηνοθέτης χτίζει ως και σασπένς μέσα από την αφήγηση των ανθρώπων. Οι ουλές που άφησε η φρίκη και θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην ψυχή αυτών των ανθρώπων μετατρέπονται σε ζωντανές εικόνες, χωρίς ποτέ η ταινία να γλιστρά στην παγίδα του λαϊκισμού…» Γιάννης Ζουμπουλάκης – ΤΟ ΒΗΜΑ
 
Έρευνα: Βασίλης Λουλές, Ρέα Αποστολίδη
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Με τη συνεργασία του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.
 
Στην προβολή θα παραστεί και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Βασίλης Λουλές.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρέσβης του Ισραήλ Α.Ε. κ. Michael Harari.
Trailer




Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, Παλιά Ηλεκτρική
Είσοδος ελεύθερη  
 
ΘΕΑΤΡΟ
Ο ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ
Το Πάφος2017 με την συνεργασία του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει θεατρική παράσταση του έργου “Ο Αγνοούμενος”, της Τουρκοκύπριας συγγραφέως και σκηνοθέτιδας Aliye Ummanel. Ένα παγκόσμιο έργο που πραγματεύεται το τραύμα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, δεδομένου ότι «Υπάρχουν τόσοι αγνοούμενοι, σε αυτή τη γη, όσο και κάτω από αυτή. Άραγε θα μπορούσε να υπάρξει ελπίδα ξανά;»
Παίζουν οι ηθοποιοί: Erdoğan Kavaz, Hatice Tezcan, Erol Refikoğlu, İzel Seylani και Osman Ateş.
 
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015
Μαρκίδειο Θέατρο 20:30
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου