Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η εικαστικός Μαρία Ιγνατίου συμμετέχει με έργα της στην 3η έκθεση της διαδικτυακής ομάδας "ΤΕΧΝΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ".


Η Μαρία Ιγνατίου το 1988 ανεχώρησε από την Κύπρο για τις σπουδές της.

Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αμερική με ετήσιες ακαδημαϊκές υποτροφίες (Academic Scholarships 1988-1992), με υποτροφίες ξένων φοιτητών (Foreign Student Scholarships 1988-1992) και με τις υποτροφίες Κάλντγουελ (Caldwell Scholarships 1989-1992).
Επίσης, το 1991, αναδείχτηκε με την υποτροφία Bessie Massengil Art Scholarship ως η καλύτερη φοιτήτρια στον κλάδο Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου της. (Το τμήμα Art and Design απονέμει ετησίως, την υποτροφία Bessie Massengil Αrt Scholarship στην καλύτερη φοιτήτρια ή φοιτητή του πανεπιστημίου). 
Το 1991 εντάχθηκε στο Αlpha Chi (AX) National Honor Scholarship Society .
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερική, συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις σπουδαστών και επώνυμων καλλιτεχνών κεραμικής και ζωγραφικής της Βορείου Καρολίνας των Η.Π.Α.
Το 1992 επέστρεψε στην Κύπρο. Αρχικά δίδαξε στα επιμορφωτικά μαθήματα του Υπουργείου Παιδείας. Έπειτα δημιούργησε τη δική της Σχολή Τέχνης, διδάσκοντας ζωγραφική, κεραμική και γλυπτική.
Παράλληλα το 1998, ίδρυσε την εταιρία Κιβωτός Οίκος Φωτός και Τέχνης η οποία ειδικεύεται στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου, αντιπροσωπεύοντας επώνυμους οίκους πολυτελείας χειροποίητου επίπλου και φωτισμού όπως Versace Home και Barovier and Toso.
Από το 2004 εργάζεται ως εκπαιδευτικός Τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση, απόσπαση στη Σχολή Τυφλών Λευκωσίας.
Επίσης η ζωγράφος παρέχει τις επαγγελματικές της υπηρεσίες εθελοντικά σε θεατρικές παραστάσεις φιλανθρωπικών οργανισμών και ειδικότερα στον τομέα της σκηνογραφίας και ενδυματολογίας.
Τον Μάιο του 2011 παρουσίασε με επιτυχία την πρώτη ατομική της έκθεση στην γκαλερί Art Prive στη Λευκωσία.
Τον Δεκέμβριο του 2012 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον οργανισμό Cyprus Business Awards, ο οποίος ιδρύθηκε από την Janice Ruffle. Τα έργα τέχνης της ζωγράφου παρουσιάζονται στις ετήσιες εκδηλώσεις του οργανισμού. Επίσης ο οργανισμός προσφέρει έργο της ζωγράφου ως κύριο βραβείο στην νικήτρια επιχειρηματία της χρονιάς.
Τον Ιούνιο του 2013 η Μαρία Ιγνατίου Σιακαλλή ίδρυσε τον φιλανθρωπικό οργανισμό Kivotos Love for Art. Σκοπός του οργανισμού είναι να βοηθήσει άπορα παιδιά προσφέροντας μαθήματα και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για τον προσωπικό εμπλουτισμό και την επαγγελματική εξέλιξη των παιδιών στο χώρο της Tέχνης.
Τον Φεβρουάριο του 2014 παρουσίασε έργα της στην έκθεση Τέχνης και Φωτογραφίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού . Η έκθεση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον σύνδεσμο καθηγητών Τέχνης και το τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Επίσης συμμετείχε στην 2η Φιλανθρωπική Έκθεση Τέχνης και Φωτογραφίας των Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης στο πολιτιστικό ίδρυμα ARTOS στην Λευκωσία τον Δεκέμβριο του 2014.Τα έσοδα των πωλήσεων των έργων της διατέθηκαν για τις ανάγκες των άπορων μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης.
Το Νοέμβριο του 2014 παρουσίασε την πρώτη αναδρομική ατομική έκθεση της στην Αθήνα στο χώρο τέχνης του Booart. Τον Δεκέμβριο του 2014 συμμετείχε με αντιπροσωπευτικά έργα της στη Αθήνα σε ομαδικές εκθέσεις , στην αίθουσα του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου ,στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου και στο 4ο Παγκόσμιο Συμπόσιο για τον Ελληνισμό:"Yλικοί και άυλοι θησαυροί του Ελληνικού Πολιτισμού" που πραγματοποιήθηκε στο Athens Hilton Hotel υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Το Φθινόπωρο του 2015 θα παρακολουθήσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Frederick στον τομέα των Εφαρμοσμένων τεχνών με σκοπό την εξερεύνηση των διάφορων επιστημονικών κλάδων τέχνης και σχεδιασμού.
Η Μαρία Ιγνατίου Σιακαλλή είναι μέλος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. H ζωγράφος συμμετέχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις που διοργανώνει στην Αθήνα και στο εξωτερικό ο όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και έχει λάβει επαίνους και τιμητικές διακρίσεις.
Μέρος των εσόδων των έργων της ζωγράφου διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Υλικό: Ακρυλικό με 24κτ φύλλο χρυσού

4.jpg 7.jpg 11.jpg
Λεπτομέρειες πίνακα.

1 σχόλιο: