Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΜΑΣΑΖ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ - ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ.

 

Το μασάζ  αναζωογονεί τα όργανα του σώματος και ελαττώνει την φθορά του γήρατος.

Υπάρχουν διάφορα είδη μασά  που εφαρμόζονται για θεραπευτικούς σκοπούς ή για την διατήρηση της ισορροπίας των ενεργειών του σώματος.

Το μασάζ βοηθά να ανοίγουν όλα τα κανάλια στο σώμα ώστε να κυκλοφορεί καλά η ενέργεια σε όλα τα μέρη και δημιουργεί ζωτικότητα και σθένος.

Συστήνεται όπως κάνετε ένα μασάζ μια φορά την βδομάδα.  Εάν δεν μπορεί κάποιος να σας κάνει μασάζ τότε πρέπει να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας χρησιμοποιώντας απλές μεθόδους που περιγράφονται πιο κάτω.  Αυτό βέβαια είναι λιγότερο αποτελεσματικό αλλά καλύτερα από το να μην κάνετε καθόλου.

Το μασάζ με λάδι γίνεται βάζοντας λίγο λάδι όπως ελαιόλαδο σησαμέλαιο, ινδοκάρυδο  ή άλλο λάδι στο σώμα. 

Μπορείτε   να φτιάξετε το δικό σας λάδι για  μασάζ που είναι  ανανεωτικό και ωφέλιμο για το δέρμα και το σώμα ως ακολούθως:

Αλέστε τα ακόλουθα υλικά μέχρι να γίνουν σκόνη:

50 γραμμάρια Γλυκάνισο
50    »    »       Γλυκόριζα
50    »    »       Χαμομήλι
50    »    »       Κάρδαμο
50    »    »       Σινάπι
50    »    »       Ξηρά πέταλα τριαντάφυλλου

Τοποθετείστε στην συνέχεια 1¼ φλυντζάνι νερό μέσα στο μίγμα και ζεστάνετε το για 10 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέστε και άλλο νερό. Στην συνέχεια προσθέστε ένα λίτρο σησαμέλαιο και αφήστε το να βράσει ακόμη λίγο σε πολύ σιγανή φωτιά.  Μόλις εξατμιστεί όλο το νερό ( αυτό θα το διαπιστώσετε βάζοντας ένα μεταλλικό κουτάλι  πάνω από το δοχείο, εάν υπάρχει ακόμη νερό, η υγρασία θα μαζευτεί στην επιφάνεια του μετάλλου)  αφήστε το λάδι να κρυώσει και κουλιάστε το μέσω ενός βαμβακερού υφάσματος.

Πώς να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας 


Πριν αρχίσετε ζεστάνετε λίγο το λάδι και κρατήστε το σε χλιαρή θερμοκρασία τοποθετώντας το σε μια κούπα με ζεστό νερό.

Το μασάζ με λάδι ή ghee  πρέπει να αρχίζει από την κεντρική περιοχή του σώματος μεταξύ της κοιλιάς και του θώρακα όπου βρίσκεται το κεντρικό σύστημα διανομής ενέργειας.  Όταν αυτό το σημείο χαλαρώσει με το μασάζ με ρυθμικές κινήσεις χαλαρώνει αυτόματα και το υπόλοιπο σώμα.

1.         Με το δεξί χέρι κάνετε μασάζ στο αριστερό και ειδικά στις αρθρώσεις. Κάνετε μασάζ στο κάθε μέρος αρκετές φορές και βάζετε συνεχώς λάδι με τα δάκτυλα  σας βουτώντας τα στην κούπα με το ζεστό χλιαρό λάδι

2.         Κάνετε το ίδιο με το αριστερό χέρι

3.         Κάνετε μασάζ στον λαιμό και τα αυτιά κατεβαίνοντας προς τους ώμους

4.         Κάνετε μασάζ την μπροστινή μεριά του σώματος με τα δύο χέρια εξασκώντας πίεση . Επαναλάβετε τις κινήσεις.
           Κάντε έντονο μασάζ στο πρόσωπο  και βάλτε λάδι στους κροτάφους.

5.         Κάντε μασάζ το αριστερό πόδι και από κάτω μέχρι την άρθρωση της λεκάνης με ιδιαίτερη προσοχή στις αρθρώσεις.

6.         Κάνετε το δεξί πόδι με τον ίδιο τρόπο.

7.         Σηκωθείτε και κάνετε καλά την περιφέρεια σας.

8.         Βάλτε λάδι στην πλάτη.  Εάν δεν είστε αρκετά ευέλικτοι να τοποθετήσετε λάδι στην πλάτη σας ή δεν έχετε κάποιον να σας την τρίψει, τότε τοποθετήστε ένα πλαστικό στο χαλάκι που κάθεστε όπου μπορείτε να απλώσετε λάδι, ξαπλώστε με την πλάτη σας και φέρτε τα πόδια στην κοιλιά κρατώντας τα με τα δύο σας χέρια.  Σηκώστε λίγο τον λαιμό και κουνήστε το σώμα σας μπροστά και πίσω.  Κάνετε τις ίδιες κινήσεις στο πλευρό.

            Με τα οκτώ πιο πάνω βήματα, το σώμα σας λαδώνεται.  Επαναλαμβάνεται δύο τρεις φορές και θα δείτε ότι το σώμα θα χρειάζεται λιγότερο λάδι.

Το μασάζ στο κεφάλι

Συστήνεται λάδι από ινδοκάρυδο σε θερμοκρασία δωματίου.  Το μασάζ στο κεφάλι βοηθά την κυκλοφορία του αίματος στην χαλάρωση των νεύρων, την ανάπτυξη της μνήμης, στην ποιότητα των μαλλιών.

Τοποθετήστε λάδι με τα δάκτυλα σας στη ρίζες των μαλλιών σας και αρχίζετε να τρίβετε το κεφάλι καλά .  Αφού λαδωθεί καλά κτυπάτε ελαφρά όπως το τύμπανο και ακολούθως τραβήξτε ελαφρά τούφες – τούφες τα μαλλιά.

Μετά το μασάζ του κεφαλιού και του σώματος, μπορείτε να αφήσετε το λάδι όλη νύκτα ή να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο.  Συστήνεται όμως όπως αφήσετε το λάδι μερικές ώρες στο σώμα.  Ένα θα το αφήσετε το βράδυ βρέξτε μια πετσέτα με ζεστό νερό και περάστε την πάνω από το σώμα σας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι και  να μην λερώσετε τα ρούχα σας.

Αγιουρβεδικό μπάνιο

Με αυτό το μπάνιο βάζετε υγρή θερμότητα στο σώμα σας.  Ροδόνερο με λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων από γλυκάνισο,  ευκάλυπτο και Σιτρονέλλα μπορούν να προστεθούν στο μπάνιο.  Καθίστε στο μπάνιο  για 15 – 30 λεπτά και όταν τελειώσετε, τυλιχτείτε με μια ττόρενη  ρόμπα. Ξαπλώστε για λίγο και παραμείνετε για λίγο ζεστοί.


Elena Georgiadou,
Office/ Mobile :  99420624
Email:     info@novusvitacenter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου