Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ψηφιακός Ελ Γκρέκο στην Εθνική Πινακοθήκη.

Main_1
 Ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα παρουσιάσει η Εθνική Πινακοθήκη η οποία θα «μεταφέρει» σε μορφή ψηφιακής τεχνολογίας στην Αθήνα μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του κορυφαίου καλλιτέχνη, πίνακες που λόγω του μεγέθους τους (ή επειδή βρίσκονται εντοιχισμένοι σε εκκλησίες) δεν μπορούν να ταξιδεύουν. Παρατηρώντας το φωτογραφικό υλικό που παραγγέλθηκε ειδικά για το πρόγραμμα (ώστε να διαθέτει την υψηλότερη δυνατή ανάλυση) ο θεατής θα απολαμβάνει μια οπτικοακουστική περιπλάνηση στα έργα του καλλιτέχνη. Οι πίνακές του θα προβάλλονται σε οθόνη διαστάσεων 4 x 6 μέτρα, η οποία θα επιτρέπει να τους βλέπουμε στις φυσικές τους διαστάσεις. Η παρουσίασή τους θα επενδύεται με τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 31 Μαρτίου
Την 1η Απριλίου, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα θα δώσει διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος)  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus με θέμα «El Greco: Ενας ζωγράφος-φιλόσοφος». 
Η διάλεξη θ' αρχίσει στις 19.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας η διανομή των οποίων αρχίζει στις 17.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου