Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΜΑΡΙΑ ΚΑΦΦΕ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.


ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΦΦΕ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ” ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ” ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΞΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.
 Η Μαρία Καφφέ γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας στις 14 Σεπτεμβρίου, μια μέρα βροχερή. Από το δημοτικό είχε ευαισθησίες που την οδήγησαν σε καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Τελείωσε με άριστα το τμήμα του ΤΕΙ Ηπείρου (εφαρμοσμένων ξένων γλωσσών στη διοίκηση και στο εμπόριο). Μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Εργαζόταν στη δημοτική αστυνομία Λάρισας. Από το 2014 έχει μεταταχτεί στην ελληνική αστυνομία Λάρισα. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα Grunditg στην Ιταλία, Κύπρο, Αυστρία και Γαλλία, στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Επίσης έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης, του κέντρου εκπαίδευσης ενηλίκων και του ινστιτούτου δημόσιας διοίκησης. Τον ελεύθερο χρόνο της τον μοιράζει με τα ανιψάκια της, ταξιδεύει στο εξωτερικό, ασχολείται ερασιτεχνικά  με την αγγειοπλαστική, διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία, τρέχει σε αγώνες και ονειρεύεται.

Η συγγραφέας πιστεύει ότι
'Στην πραγματικότητα, κάθε αναγνώστης είναι, καθώς διαβάζει, αναγνώστης του ίδιου του του εαυτού.'
Marcel Proust

Η συγγραφέας Μαρία Καφφέ γράφει παραμυθάκια που θα τα βρείτε στο www.tovivlio.net,στο www.logotexnikesanafores.blg, στο www.koalakia.blg , στο www.miaeikonaenaparamythi.blg  και στο www.easywriter.blg.



Φίλοι μου αναγνώστες σας ευχαριστώ πολύ για την απρόσμενη επιτυχία των   παραμυθιών μου και θα χαρώ πολύ να μου στείλετε κριτικές στο μέιλ μου mariakaf79@hotmail.gr>>
τα βιβλια μου κυκλοφορουν
 
στο
     www.easywriter.gr   στην ελληνικη γλωσσα
 
καθωσ και στο  www.amazon.com στην αγγλικη και 
 
γαλλικη γλωσσα

 και στο www.lulu.com στην αγγλικη και γαλλικη γλωσσα.

Νέα κυκλοφορία η ποιητική συλλογή της Μαρίας Καφφέ σε ηλεκτρονική μορφή στο www.easywriter.gr.

Κυκλοφορούν επίσης βιβλία της ίδιας στην ελληνική γλώσσα σε ηλεκτρονική μορφή στο www.easywriter.gr
Η μάχη των ζώων,
Και ο λύκος <<έφαγε τον πρίγκηπα>>.

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ Η ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΣΑΣ;

<<   Αγαπώ και θαυμάζω την παιδική αθωότητα και αυθεντικότητα έκφρασης αυθορμητισμού πράξεων και συναισθημάτων.Επίσης θαυμάζω τους ελάχιστους ενήλικες που έχουν διατηρήσει την αυθεντικότητα των παιδιών..Ένας λόγος που με ''τράβηξε'' η συγγραφή παιδικών παραμυθιών και ποιημάτων ήταν και αυτός..Η καλλιέργεια της αυθεντικότητας στους ενήλικες καθώς και τα παιδικά χαμόγελα, η παιδική αθωότητα,η διασπορά του “καλού” παραμυθιού.Για μένα το “καλό”παραμύθι είναι εκείνο που σε κάνει να χαμογελάς και σε διδάσκει το “καλό” με αίσιο τέλος και ευχάριστη πλοκή.Ο κόσμος του παραμυθιού σε κάνει να ονειρεύεσε και να έλπιζεις. Σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψεις τον αναγνώστη στις δικές σου σκέψεις,στον δικό σου κόσμο.Σε αυτό πιστεύω οφείλετε και η επιτυχία των παραμυθιών μου.Όταν είσαι αυθεντικός,γράφεις και αυθεντικά..Όπως άλλωστε νιώθεις έτσι και θα πράττεις.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΕΣΑ  ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ;ΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΦΟΡΜΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΣΑΣ;
Πρεσβεύοντας και προωθώντας την καλλιέργια του καλού και της αυθεντικότητας των σκέψεων και συναισθημάτων προσπαθώ να περνάω μέσα απο τα έργα μου, που έχουν πάντα αίσιο τέλος, όμορφα συναισθήματα και να υπερτονίζω αξίες που διακυβεύοντε στην δύσκολη εποχή μας όπως η αλληλλεγύη,η συντροφικότητα,η ανιδιοτελής αγάπη.Η ενθάρρυνση και η προβολή του καλού στις αθώες παιδικές ψυχές δίνει την βάση για την καλλιέργεια μίας πολιτισμένης κοινωνίας.Για αυτόν τον λόγο τα παραμυθάκια μου απευθύνονται σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους αναγνώστες.Πιστεύω ότι <<Διαβάζω θα πεί ταξιδεύω.Όποιος περιφρονεί το διάβασμα,περιφρονεί τα ταξίδια.>> Κωστής Παλαμάς.
 ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΟΙΗΤΙΚΑ;
Ναι η ποίηση αποτελεί το καταφύγιο του ανθρώπου διότι αποτελεί τρόπο έκφρασης των πηγαίων σκέψεων και συναισθημάτων.Ο ποιητής μιλάει μέσα απο τα ποιηματά του,στέλνει μηνύματα,σατιρύζει,εκθειάζει,ερωτοτροπεί,παιδεύει.Μας κάνει να ερωτευόμαστε τον πλουραρισμό των σκέψεων,ξεσηκώνει.Χωρίς την ποίηση ο κόσμος μας θα ήταν πιο μουντός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου