Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

TECHNOPOLIS 20 - EVENTS.




Πρόγευμα & Πιάνο
Κάθε Τετάρτη, 10:00 - 14:00
Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» σας προσκαλεί κάθε Τετάρτη για ένα σπιτικό πρόγευμα παρέα με τις μελωδίες ζωντανής μουσικής. Η πιανίστας Ivelina Ruseva θα παίζει κλασικά και τζαζ κομμάτια, μουσική από γνωστά σε όλους μιούζικαλ και κλασικά ελληνικά τραγούδια, καθώς θα μπορείτε να απολαμβάνετε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, σε ένα όμορφο μπαλκόνι και κτίριο του 1920. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.
ΜΗΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 2016: Προβολή της ταινίας «Lou Andreas-Salomé – Η ζωή μιας φιλοσόφου»
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, 19:30
Είσοδος Ελεύθερη
Η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Κύπρο παρουσιάζει την νέα βιογραφική ταινία «LOU ANDREAS-SALOMÉ – Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ» της Cordula Kablitz-Post, στα πλαίσια του Μήνα Γερμανικής Γλώσσας. Το 1933 η άρρωστη συγγραφέας και ψυχαναλύτρια Lou Andreas - Salomé ζει μια μοναχική ζωή στο Γκέτινγκεν. Όταν ο 40χρονος Γερμανός φιλόλογος Ernst Pfeiffer, μπαίνει στη ζωή της, αρχίζει, με τη βοήθειά του, να γράφει τα απομνημονεύματά της. Στα Γερμανικά με Αγγλικούς υπότιτλους. 108 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 70002420.
Ρεσιτάλ Πιάνου για 4 χέρια
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, 20:00
Είσοδος: €10/ €6 (μαθητές)

Ρεσιτάλ Πιάνου για 4 χέρια με τη Λεώνη Χατζηθωμά και τον Borislav Alexandrov. Το ντουέτο συνεργάζεται από το 2002 και από τότε έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Συχνά συνεργάζονται με ορχήστρες στην Κύπρο και στο εξωτερικό παρουσιάζοντας ρεσιτάλ πιάνου για 2 πιάνα. Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει: C.W. Gluck/ G. Anderson: Ballet from 'Orphee ed Euridice' F. Schubert: Fantasia in f minor J. Brahms: Hungarian Dances (selection) S. Rachmaninoff/ G. Anderson: Vocalise F. Liszt: Hungarian Rhapsody No.2. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.
Masterclass Πιάνου με την Λεώνη Χατζηθωμά και Borislav Alexandrov
Σάββατο & Κυριακή, 5-6 Νοεμβρίου
Συμμετοχή: €40
Διάρκεια: 60 λεπτά

Το Σάββατο & Κυριακή, 5 – 6 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί masterclass πιάνου με τη Λεώνη Χατζηθωμά και τον Borislav Alexandrov. Το ντουέτο παρουσιάζει εκπαιδευτικά κονσέρτα σε σχολεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα των Mozart, Schubert, Lizst, Brahms, Rachmaninoff καθώς και πολλών σύγχρονων συνθετών. Μετά το τέλος των masterclasses θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ με τους συμμετέχοντες. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Συμμετοχές απαραίτητες στο 70002420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου