Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ 20 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.







Charis Ioannou & Ioannis Vafeas Jazz Quartet
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, 20:00
Είσοδος: ​€10
Η A.Vafea Jazz Projects μαζί με τους ταλαντούχους καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύει προτείνει για φέτος μια εξαιρετική μουσική παράσταση για τους λάτρεις της τζαζ σε συνθέσεις του Chris Byars (www.chrisbyars.com) και διανθισμένη με τους ιδιαίτερους αυτοσχεδιασμούς του Ioannou/Vafeas Group. Οι ιδρυτές του κουαρτέτου, Χάρης Ιωάννου (σαξόφωνο) και Ιωάννης Βαφέας (ντραμς), σε συνεργασία με τον μπασίστα Greg Makamian και τον πιανίστα Δημήτρη Μίαρη θα παρουσιάζουν κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ τους με τίτλο BRIDGE OF LOCKS το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο Χάρης Ιωάννου και ο Ιωάννης Βαφέας είναι απόφοιτοι του Berklee College of Music στη Βοστώνη, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδάσκουν μουσική τζαζ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το 2009. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420
Το Καρναβάλι των ζώων: Κονσέρτο και Εργαστήρι για παιδιά
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 15:00
Συμμετοχή: 7 ευρώ
Μουσική – Κίνηση – Θέατρο – Αυτοσχεδιασμός – Κατασκευές
Το πιάνο ντούο Λεώνη Χατζηθωμά και Μπορισλάβ Αλεξάντροβ επιστρέφουν στο Τεχνόπολις 20, για ακόμα ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά κάθε ηλικίας, αυτή τη φορά με ένα αγαπημένο έργο των παιδιών, "Το Καρναβάλι των Ζώων" του Καμίλ Σαιντ-Σανς. Λιοντάρια, ελέφαντες, ψάρια, καγκουρό.....και δυο πιανίστες σε ένα δωμάτιο!!! Μα γίνεται; Φυσικά! Θα ακούσουμε μουσική, θα κινηθούμε σαν ζωάκια, θα φτιάξουμε μάσκες, θα μεταμφιεστούμε σαν ζωάκια και με τις φωνούλες μας θα αυτοσχεδιάσουμε το δικό μας μουσικό κομμάτι. Σας περιμένουμε! Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.
Τελετή βράβευσης: 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνικών βραβείων Πετριδείου Ιδρύματος
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, 17:00
Το Πετρίδειο Ίδρυμα και το Διαδικτυακό Περιοδικό «Ζωή και Τέχνη» ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Λογοτεχνικών Βραβείων στην μνήμη των μ. Χριστοδούλου και Μαρίας Πετρίδη, μεγάλων ευεργετών της Πάφου, που αφορούσαν εκδομένα έργα του 2015 στην Ελληνική γλώσσα. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα προκηρύσσει τον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό τον οποίο εμπλουτίζει πέρα από το είδος της Νουβέλας/ Συλλογής Διηγημάτων και της Παιδικής Λογοτεχνίας και με το είδος του Μυθιστορήματος επιδιώκοντας να καταστήσει τον θεσμό αυτό κτήμα των απανταχού Ελλήνων Λογοτεχνών.
Συναυλία Μουσικής Δωματίου με μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, 17:00
Τιμές εισιτηρίων: €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)

Μουσική δωματίου με κύριο γνώμονα τον πάντοτε μαγευτικό ήχο της άρπας αλλά και την αιθέρια φωνή του φλάουτου στη συναυλία αυτή, με τους δύο αυτούς πρωταγωνιστές να πλαισιώνονται, σε διάφορους συνδυασμούς, από τρίο εγχόρδων, με τη χαρακτηριστική λαμπρότητα του βιολιού, την ιδιαίτερη μελαγχολικότητα της βιόλας, αλλά και το βαθύ ταπεραμέντο του βιολοντσέλου. Μια συναυλία στην οποία οι πέντε μουσικοί που συμμετέχουν θα μας μεταφέρουν στον ιμπρεσσιονιστικό κόσμο του Claude Debussy, τον νεοκλασικό χώρο του Jean Francaix, την ελεγειακή διάθεση του Arnold Bax αλλά και τη μεσοπολεμική περίοδο του Albert Roussel. Μια συναυλία λυρισμού, πάντοτε στο πνεύμα της μουσικής δωματίου, με μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου! Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΠΠΕ - Πάφος2017. Εισιτήρια διατίθενται από το χώρο της συναυλίας, από Τρίτη-Σάββατο 14-18/2, 10:00-13:00 και τη μέρα της συναυλίας 1 ώρα πριν την έναρξη. Πληροφορίες: 70002420
Μόνιμη έκθεση χειροποίητων κατασκευών στον εκθεσιακό χώρο του Τεχνόπολις 20 
Καθημερινά 10:00-14:00
Το «Τεχνόπολις 20», θέλοντας να προωθήσει και να στηρίξει την δουλειά καλλιτεχνών και δημιουργών που ασχολούνται με χειροποίητες κατασκευές, εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό στον εκθεσιακό του χώρο, με μια μόνιμη εναλλασσόμενη έκθεση χειροποίητων κατασκευών. Καλλιτέχνες και δημιουργοί που ενδιαφέρονται να εκθέσουν τα έργα τους, για μικρό ή μεγάλο διάστημα θα μπορούν να το κάνουν στον εκθεσιακό χώρο του Τεχνόπολις 20, μοιράζοντας τον χώρο μαζί με άλλους συναδέλφους τους. Εάν σας ενδιαφέρει να εκθέσετε τα δημιουργήματά δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@technopolis20.com ή στο τηλέφωνο 70002420.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου