Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η τέχνη της μαγειρικής από τη Νάταλυ



Φιλέτα με μουστάρδα
 
 
ΥΛΙΚΑ
 
4 χοιρινά φιλετάκια ( ψαρονέφρι ) κομμένα σε 3 τεμάχια το καθένα
4 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1 ποτήρι ζωμό βοδινό
1 ποτηράκι άσπρο ξυρό κρασί
4 κουταλιές μουστάρδα                              
2 ποτηράκια φρέσκα κρέμα
αλάτι – πιπέρι
κολοκυθάκια για γαρνίρισμα
1 κρεμμύδι.
 
Πιέζουμε τα φιλετάκια να ανοίξουν λίγο με το χέρι μας. Τα βάζουμε στο τηγάνι που έχουμε ήδη λιώσει τον μισό βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε τον άλλο μισό και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο κινέζικα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια , κάθε τόσο ανακατεύουμε. Γυρίζουμε τα φιλετάκια και όταν είναι προς το τέλος τα περιχύνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σε μια άκρη του τηγανιού την μουστάρδα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, τα βράζουμε για ακόμη λίγο και βγάζουμε τα φιλετάκια σε πιατέλα. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με το ζουμί που έμεινε και προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι η σάλτσα να δέσει. Περιχύνουμε τα φιλετάκια με την σάλτσα και γαρνίρουμε από πάνω με τα κολοκυθάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου