Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΑΛΥ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ

ΥΛΙΚΑ ( 4 άτομα )

8 αυγά
250γρ συκωτάκια πουλιών
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές κονιάκ
3-4 κουταλιές φρέσκα κρέμα
50γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι.

Κόβετε τα συκωτάκια πουλιών σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνετε σε μικρό κατσαρολάκι το μισό βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα συκωτάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και περιχύνετε με το κονιάκ και την φρέσκα κρέμα και κουνάτε δυνατά το κατσαρολάκι για να ανακατευτούν τα υλικά και να γίνουν σάλτσα. Αποσύρετε από την φωτιά την κατσαρόλα και βάζετε ένα αντικολλιτικό τηγάνι μεγάλο. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο, χτυπάτε τα αυγά σε ομελέτα με το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί καλά από την κάτω πλευρά την αναποδογυρίζετε της ρίχνετε τα συκωτάκια με την σάλτσα τους και μαϊντανό ψιλοκομμένο και διπλώνετε την ομελέτα. Σερβίρετε αμέσως.

Ταιριάζει με κρασί ροζέ ή κόκκινο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου