Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΥ
ΣΤΕΗΚ ΡΟΛΑ ΠΑΝΕ
ΥΛΙΚΑ ( 4 άτομα )
4 φέτες βοδινό ( λεπτοκομμένο και καλά κτυπημένο )
1 αυγό
αλεύρι
καπίρα αλεσμένη
Για την γέμιση
Μανιταράκια
Χαμ
Μπέικον
Μαϊντανό
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2σκ σκόρδο
Worcester sauce.
Βάζουμε λίγο βούτυρο μέσα σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, μόλις να ροδίσουν. Ρίχνουμε τα αλλαντικά τα μανιτάρια και το μαϊντανό όλα ψιλοκομμένα, και όταν πάρουν χρώμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά. Βάζουμε στο μείγμα μας 1 κουτάλι φρέσκα κρέμα και ένα ασπράδι αυγού κτυπημένο μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και μια – δυο σταγόνες γουώστερ σος για άρωμα. Έχουμε ήδη απλωμένες τις φέτες του βοδινού ( όσο πιο λεπτές και καλοχτυπημένες γίνετε ) και βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε. Ήδη σε τρία διαφορετικά πιάτα έχουμε στο ένα αλεύρι, στο δεύτερο αυγό και στο τρίτο καπήρα. Με αυτή την σειρά βάζουμε διαδοχικά το κάθε ρολό στέκι που έχουμε ετοιμάσει. Φροντίζουμε να έχουμε το λάδι τηγανίσματος από πριν στη φωτιά για να είναι καυτό και τηγανίζουμε για 3’-4’ γυρίζοντας τα μια δυο φορές και το φαγητό είναι έτοιμο για το τραπέζι. Αφού πρώτα το γαρνίρουμε το πιάτο με βραστά λαχανικά και πατάτες ή ρύζι πιλάφι, το σερβίρουμε ζεστό.
Και μια συμβουλή του σεφ. Αφήστε τα ρολά για 20’-25’ στο ψυγείο πριν να ψηθούν για να γίνουν πιο γευσάτα, απορροφώντας από τα υλικά της γέμισης τη μυρωδιά και μια έξτρα γεύση. Και το μυστικό μας. Αν και σε μια τέτοια γέμιση συνηθίζεται να μπαίνει ολόκληρο το αυγό που θα αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά, εντούτοις, προτιμήστε να βάλετε μόνο το ασπράδι. Όχι μόνο θα γίνει πιο αφράτη η γέμιση σας αλλά και δε θα μυρίζει αυγό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου