Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

PAINTERS - KATERINA GAVALA


ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: '' ΦΥΛΛΟΝ ΑΜΠΕΛΟΥ'' ( Το ταξίδι του Διονύσου στην Αίγυπτο.)
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 59 x 45 cm.
ΥΛΙΚΑ: Μικτή τεχνική.(δημιουργήθηκε από συνδιασμό εικαστικών τεχνικών: γλυπτικής- αγιογραφίας-ζωγραφικής.)


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ 
 Αγιογράφος - Ζωγράφος . Τηλ: 2177057462 Κιν.6939191234. e-mail: kgavala1@yahoo.gr 

 Γεννήθηκε στο Αιγάλεω και κατοικεί στο Περιστέρι. Θέλοντας να εκφράσει τα καλλιτεχνικά συναισθήματα και τις ανησυχίες της για την τέχνη, στράφηκε πολύ νωρίς, στη ζωγραφική και την εικαστική δημιουργία. Στην πορεία του χρόνου η πραγματοποίηση ελεύθερων σπουδών εικαστικών (Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Γλυπτικής, Χαρακτικής ) συμμετέχοντας σε δύο προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και σε διάφορα εργαστήρια, διπλά σε καταξιωμένους ζωγράφους και αγιογράφους, της έδωσαν θεωρητική και πρακτική εντρύφηση στον κόσμο της τέχνης. Από το 2007-2010, ήταν υπεύθυνη του εργαστηρίου εικαστικών « Τεχνοχώρος » του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Περιστερίου, όπου δίδασκε Αγιογραφία, Σχέδιο, Ζωγραφική, Βιτρό, Μαριονέτα και διάφορες, άλλες εικαστικές κατασκευές. Η χαρά της δημιουργίας και της ελεύθερης σκέψης είναι ευτυχία. Τα χρώματα δίνουν φως και ελπίδα, δηλώνουν παρών στη ζωή και οι σκιές γίνονται φως και αποκαλύπτονται. Εμπνέεται από κάθε τι που τη γοητεύει και επηρεάζει τη ζωή της. Κάθε έργο μοιάζει με μικρό παιδί που καθημερινά μεγαλώνει στα χέρια της. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε διάφορους τομείς της τέχνης, οι οποίοι περιλαμβάνουν: Πίνακες ζωγραφικής, Χειροποίητες Εικόνες Αγιογραφίας (Κρητικής Σχολής), Τοιχογραφίες, Οροφογραφίες σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς χώρους, καθώς και διάφορες μοναδικές εικαστικές χειροποίητες δημιουργίες . Έργα της βρίσκονται σε Εκκλησίες, Δημόσια σχολεία, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου «Παλατάκι» και σε ιδιωτικές συλλογές. 
 Ομαδικές εκθέσεις 
 2008 6ηΔιαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Δυτικής Αττικής 
 2010 ­- Πανελλήνια Εικαστική Ομαδική Έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας «ΕΡsilon Art Festival Κορινθία 2010». -7η Έκθεση «Πολιτισμός Ειρήνη Ανθρωπισμός» στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κορίνθου. -Στο διαδικτυακό project «Ένα φύλλο ελιάς» του Athens Fine Art festival. - Ομαδική έκθεση Εικαστικών «Γυναίκα-Unique στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων. 
 2011 -Έκθεση Εικαστικών «Τα χελιδόνια του θανάτου σου μηνάν μιαν άνοιξη καινούρια » στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου «Παλατάκι » -Έκθεση Εικαστικών «Χειμώνας- Χριστούγεννα- Χρώμα» στον πολυχώρo 8 Δυτικά Ναός Τέχνης 
 2012 -Έκθεση Εικαστικών «Ελεύθερη έκφραση» στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού. 
 2013 - Έκθεση εικαστικών «Τέχνη στην πόλη » στον πολυχώρo τέχνης 8 Δυτικά -Έκθεση Εικαστικών «Ζω για να δημιουργώ.» στο Σύλλογο Ποντίων Αργοναύτες - Κομνηνοί.
- Έκθεση Ρώσων, Ουκρανών και Ελλήνων Εικαστικών με θέμα:΄΄ Η δύναμη της πίστης ΄΄ στην γκαλερί ΗΩΣ . - Διεθνής έκθεση εικαστικών του ομίλου UNESKO Πειραιώς & Νήσων. - Ά Βραβείο Εικαστικών στον 29ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ-ΠΕΖΟΥ ΛΟΓΟΥ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΒΙΒΛΙΟΥ «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2013» του Διεθνή Πολιτιστικού Οργανισμό «ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ»,
- Ομαδική έκθεση εικαστικών ΄΄ Έλληνες Καλλιτέχνες ζωγραφίζουν για την Αίγυπτο΄΄ στο ΜΩΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα.
- Ομαδική έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών στον ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ στο Κολωνάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου