Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τεχνόπολις 20 - "Διλήμματα" από την ΕΘΑΛ.

"Διλήμματα" από την ΕΘΑΛ
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014
Ώρα: 20.30
H Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το μονόπρακτο-πρώτο θεατρικό πόνημα- του νέου Λεμεσιανού δραματουργού Μιχάλη Νικολάου, με τίτλο «Διλήμματα», σε σκηνοθεσία της Αλεξίας Παπαλαζάρου, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου και το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, στις 20.30.
Το έργο απέσπασε το Β' βραβείο στον Β Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου στη μνήμη Κωστή Κολώτα.
Τα σκηνικά/κοστούμια είναι του Λάκη Γενεθλή, ο σχεδιασμός φωτισμών του Παναγιώτη Μανούση και η μουσική επιμέλεια του Τάσου Ζαχαρίου. Πρωταγωνιστεί η Μαρίνα Βρόντη.
Παραστάσεις: Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου & Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014
Ώρα: 20.30
Τεχνόπολις 20, Λεωφόρος Νικολάου Νικολαΐδη 18, 8010, Πάφος
Είσοδος: 12, 7 (μαθητές, φοιτητές) και 5 (συνταξιούχοι, άνεργοι) ευρώ
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Για κρατήσεις και πληροφορίες στο 70002420

Λίγα λόγια για το έργο:
Η Μαρία.
Μια γυναίκα ...γυναίκα - σύζυγος, γυναίκα- μάνα.
Μπροστά σε κάθε μεγάλη απόφαση της και ένα δίλημμα.
Κάθε απόφαση δύσκολη αλλά η Μαρία καλείται να επιλέξει!
Όταν το δίλημμα ορθώνεται μπρος στη γυναίκα – Μαρία: «Να κάνω αυτό που εγώ θέλω ή αυτό που οι άλλοι αποφάσισαν για μένα;», αποφασίζει η Λογική.
Όταν το δίλημμα εμφανίζεται μπροστά στη σύζυγο- Μαρία: « Να τον ακολουθήσουμε προς το σκουριασμένο φορτηγό ή να πάμε εκεί που μας λένε για να επιβιώσουμε;», αποφασίζει το Καθήκον.
Όταν το κορυφαίο δίλημμα στέκει μπροστά στη Μάνα – Μαρία....τι απόφαση πρέπει να πάρει; Από τη μια παιδί της, από την άλλη φασίστας. «...είναι το παιδί μου, ο γιός μου».
Μην βιαστείτε να την καταδικάσετε, ακούστε την πρώτα. Ίσως να μην χρειαστεί να το κάνετε, γιατί πρόλαβε να το κάνει η ίδια: κλεισμένη σ' ένα σπίτι που ποτέ δεν ένοιωσε δικό της, προσπαθεί να «ξεπλύνει» αμαρτίες. Αμαρτίες του κόσμου όλου, δικές της, του παιδιού της. Ίσως και δικές σου φίλε θεατή!
Αλεξία Παπαλαζάρου-Σκηνοθέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου