Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΕΚΘΕΣΗ: "Trapped in time" - Μαρίνα Γιάννου Ερωτοκρίτου, Marco Barnabino.


H Ιταλία και η Κύπρος συναντήθηκαν εικαστικά μέσον δύο δημιουργών για ακόμη μια φορά. Η Κύπρια ζωγράφος Μαρίνα Γιάννου Ερωτοκρίτου, με την γνωστή πορεία της στο χώρο της τέχνης, συνεργάστηκε για 3η φορά με τον διεθνούς φήμης Ιταλό φωτογράφο και Art Director του Πανεπιστημίου Popolare στο Vercelli της Ιταλίας, Marco Barnabino, με μια εικαστική συνεργασία κάτω από τον τίτλο “Trapped in Time”.
Ο Marco Barnabino παγίδευσε τον χρόνο με τον φωτογραφικό του φακό και η Μαρίνα Γιάννου Ερωτοκρίτου τον επεκτείνει με ένα θαυμαστό τρόπο στον καμβά της εγκλωβίζοντας τον χρόνο και το συναίσθημα της συγκεκριμένης στιγμής με απόλυτη σαφήνεια. Είναι έργο μέσω του οποίου ο χρόνος, όπως το αντιλαμβανόμαστε, μεταμορφώνεται σε μέσο έκφρασης ταξιδεύοντας τον θεατή στην ένταση της στιγμής του ανθρώπινου συναισθήματος. Δύο καλλιτέχνες που έχουν εμπνεύσει ο ένας τον άλλο, ενώθηκαν μαζί και μοιάζουν να δημιουργούν από το μυαλό ενός ανθρώπου. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
Αυτή η συνεργασία αναγνωρίσθηκε και τιμήθηκε από την χώρα της τέχνης και του πολιτισμού, την Ιταλία, αποδίδοντας τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στο έργο τους την δέουσα αναγνώριση και προβολή. Το πανεπιστήμιο Popolare, προσκάλεσε την Κύπρια εικαστικό στην τελετή λήξης της Ακαδημαϊκής χρονιάς 2015-2016 και η πόλη του Vercelli ως χορηγός παραχώρησε το κάστρο Di Quinto της πόλης όπου έγινε η παρουσίαση, τα εγκαίνια και η έκθεση των έργων των δύο καλλιτεχνών, με την δέουσα σημασία και τιμή. Με θερμή υποδοχή η πόλη καλωσόρισε την κύπρια εικαστικό και ακολούθησε η έκθεση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους κρατικοί αξιωματούχοι, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, άλλα και πολίτες οι οποίοι εκτιμούν και αποδίδουν ιδιαίτερη αξία στην καλλιτεχνική δημιουργία. Η αναγνώριση του έργου των δύο καλλιτεχνών ευρύτερα στον ευρωπαϊκό χώρο, αποτελεί σημαντική αναγνώριση για τις χώρες καταγωγής τους. Για το σκοπό αυτό η Κυπριακή Πολιτεία αναγνωρίζοντας τη σημασία της παρουσίας του συγκεκριμένου έργου " “Trapped in Time”, αλλά και την απόδοση ανάλογης τιμής στους δύο καλλιτέχνες, θα παρουσιάσει, με την πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας, το συγκεκριμένο project στο φιλότεχνο κοινό της Κύπρου, στις 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην Πύλη Αμμοχώστου. Ο Δήμος Λευκωσίας θέλοντας να τιμήσει την τέχνη και τους καλλιτέχνες, αλλά και να ανταποδώσει την τιμή που απέδωσε η πόλη του Βερτσέλι και το πανεπιστήμιο Popolare, παραχώρησε την αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου, ως διοργανωτής για τον συγκεκριμένο σκοπό. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από τις 11/9/2016 μέχρι τις 16/9/2016. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11/9/2016 στις 20:00 και θα τα τελέσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ.Κωνσταντίνος Γιωρκατζης. Θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων των δύο καλλιτεχνών θα δοθούν στον ΠΑΣΥΚΑΦ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου