ΓΑΛΑΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
ΥΛΙΚΑ
650 γραμμάρια φύλλο μπακλαβά
1/2 ποτήρι φυστικέλαιο
ΚΡΕΜΑ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι
4 αυγά
1/2 κουταλάκι τσαγιού βανίλια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ψωμιού
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι (φλούδα-χυμό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάλε το γάλα να βράσει στη φωτιά και ρίξε μέσα το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι να πήξει και να βγάλει φυσαλίδες.
2) Απόσυρε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας πρόσθεσε τη βανίλια και το βούτυρο.
3) Άφησε την κρέμα να κρυώσει.
4) Λάδωσε ένα ορθογώνιο ταψί και στρώσε τα μισά φύλλα λαδώνοντας κάθε φύλλο με βουρτσάκι.
5) Άδειασε μέσα όλη τη κρέμα και δίπλωσε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν.
6) Βάλε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
7) Χάραξε με μυτερό μαχαίρι σε κομμάτια, λάδωσε την επιφάνεια και ψήσε σε μέτριο φούρνο για 30' να ροδοκοκκινίσει.
8) Μέχρι να ψηθεί βράζεις τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνεις να κρυώσει.
9) Μόλις ψηθεί το γαλατομπούρεκο το σιροπιάζεις και το αφήνεις να κρυώσει για να το σερβίρεις.
ΥΛΙΚΑ
650 γραμμάρια φύλλο μπακλαβά
1/2 ποτήρι φυστικέλαιο
ΚΡΕΜΑ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι
4 αυγά
1/2 κουταλάκι τσαγιού βανίλια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ψωμιού
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι (φλούδα-χυμό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάλε το γάλα να βράσει στη φωτιά και ρίξε μέσα το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι να πήξει και να βγάλει φυσαλίδες.
2) Απόσυρε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας πρόσθεσε τη βανίλια και το βούτυρο.
3) Άφησε την κρέμα να κρυώσει.
4) Λάδωσε ένα ορθογώνιο ταψί και στρώσε τα μισά φύλλα λαδώνοντας κάθε φύλλο με βουρτσάκι.
5) Άδειασε μέσα όλη τη κρέμα και δίπλωσε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν.
6) Βάλε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
7) Χάραξε με μυτερό μαχαίρι σε κομμάτια, λάδωσε την επιφάνεια και ψήσε σε μέτριο φούρνο για 30' να ροδοκοκκινίσει.
8) Μέχρι να ψηθεί βράζεις τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνεις να κρυώσει.
9) Μόλις ψηθεί το γαλατομπούρεκο το σιροπιάζεις και το αφήνεις να κρυώσει για να το σερβίρεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου