Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η Τέχνη της Μαγειρικής από τη Νάταλυ


ΦΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
 
8 φέτες στήθος κοτόπουλου
1/2φλ βούτυρο
1 ποτηράκι κρασί μαδέρας ( ή κάποιο κρασί medium sweet )
4 κουταλιές ζωμό κρέατος
5      >>        τριμμένο τυρί
αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.
 
Χτυπάτε τις φέτες κοτόπουλου να γίνουν όσο πιο πλατιές γίνετε βάζοντάς τες ανάμεσα σε 2 φύλλα διάφανη μεμβράνη. Τις αλατοπιπερώνουμε , τις αλευρώνουμε , και τις τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο. Τις στραγγίζουμε και τις διατηρούμε ζεστές. Στο βούτυρο που έχει απομείνει στο τηγάνι προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για λίγο για να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου σε ταψί, τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τις περιχύνουμε με την σάλτσα και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Τις σερβίρουμε ζεστές με ανάμικτο πιλάφι ή πουρέ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου