Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΥ


ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ

450γρ ζυμαρικά πέννες ή φιογκάκια βρασμένα
1/4φλ ελαιόλαδο
3σκ σκόρδο
¼ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες
190γρ τόνο κονσέρβας σε νερό
1/4φλ λεμόνι
ξύσμα ενός λεμονιού
½ κουταλάκι αλάτι
¼       >>        πιπέρι
3 κουτάλια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4φλ παρμεζάνα τριμμένη.

Βάζουμε το λάδι στην φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και τον κομματιάζουμε με το πιρούνι και τον προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό , το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε  για λίγο και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/4φλ νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 2’-3’ . προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου