Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Με την Ψυχολόγο Τερέζα Βαλαβάνη - ΣΧΟΛΗ ΣΧΕΣΕΩΝ

Α) «Θεραπεύοντας την ψυχή μέσα από τους μύθους και την τέχνη»
     Κάθε Δευτέρα 20.00-22.00 με την Ψυχολόγο Τερέζα Βαλαβάνη
                                              και την Εικαστικό   Καδιανή Βελιγραντάκη
Μέσα από γνωστούς και άγνωστους μύθους της αρχαίας ελληνικής γραμματείας δουλεύουμε με τον θεραπευτικό λόγο των αρχαίων κειμένων, τα κρυμμένα σύμβολα και τα αρχέτυπα, διαβάζοντας, αναλύοντας, γράφοντας, παίζοντας και απεικονίζοντας την δική μας προσωπική μυθολογία, ακολουθώντας τον μίτο της Αριάδνης στα άδυτα της δικής μας ψυχής.  
Β) «Μετασχηματίζοντας την Κρίση σε Ευκαιρία»
     Κάθε Τετάρτη 20.00-22.00 με την Ψυχολόγο Τερέζα Βαλαβάνη
     και το Σύμβουλο Στρατηγικής  Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάρι Αποστολέρη
Ομάδα που απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες, αποσκοπώντας να προσφέρει ψυχολογική στήριξη μαζί με συμβουλευτική για την αποτελεσματική διαχείριση  του άγχους, της θλίψης, του θυμού και του φόβου, μαζί με καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των επιχειρήσεων.
Γ)«Απελευθερώνοντας τις κρυμμένες μας δυνάμεις»  
    Κάθε Πέμπτη  20.30-22.00 με την Ψυχολόγο Τερέζα Βαλαβάνη
Ομάδα ψυχοθεραπείας, που απευθύνεται σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη, κρίσεις άγχους και πανικού, ψυχοσωματικές διαταραχές, προβλήματα σχέσεων. Δουλεύει με θεραπευτικό διάλογο και έκφραση συναισθημάτων, ανάλυση ονείρων, οραματισμό, ασκήσεις χαλάρωσης, θετική  σκέψη, ανθοθεραπεία.                                                                              
Βιογραφικό της Τερέζας Βαλαβάνη
Γεννήθηκε το 1958 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Διπλ. Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια του Πανεπιστημίου της Λειψίας στην Γερμανία με 30ετή επαγγελματική εμπειρία. Εργάστηκε με Ελληνίδες μετανάστριες, σε αναμορφωτήριο θηλέων και σε πανεπιστημιακή  κλινική στη Γερμανία.  Με εκπαιδευτικούς στο Κόσσοβο, σε σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Αθήνα, με δικό της γραφείο, με ομάδες εγκλείστων και με εξαρτημένα άτομα στο Ηράκλειο. Το 2003 δημιούργησε στο Ηράκλειο τον Πολυχώρο «Ευρυάλη» και το 2009 τη «Σχολή Σχέσεων», όπου σύνδεσε την θεραπεία με την τέχνη και τον πολιτισμό. Έκανε πολιτιστικές ερασιτεχνικές εκπομπές με το ραδιόφωνο της ΕΡΑ. Γράφει ποίηση, παραμύθια, δοκίμια, και ζωγραφίζει. Το 2012 παρουσίασε τις ακουαρέλες της με θέμα «Θάλασσα. Ποια Θάλασσα;» σε ατομική έκθεση στην Αγία Γαλήνη. Τον Αύγουστο του 2013 ξεκίνησε να ασχολείται με θεραπευτικό τουρισμό. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό» και ετοιμάζει μαζί με ομάδα καλλιτεχνών και χειροτεχνών μια ομαδική έκθεση το Νοέμβρη του 2014 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Προϋπόθεση για την συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε ομάδα αποτελεί η λήψη ιστορικού σε μεμονωμένη συνάντηση .

ΣΧΟΛΗ ΣΧΕΣΕΩΝ, Γκάλι 8, 71306 Ηράκλειο-Κρήτης, e-mail:tervalav@yahoo.gr
      
Τηλ. επικοινωνίας 2810225983, 2810326570, 6977-479717

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου