Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

2ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Περιοδικού Ζωή και Τέχνη - Μικρή Λίστα.

"Κύμματα στο Κουμ-καπί", Χανιά
Διαστάσεις Α4




Ο Γεώργιος Νεκτάριος Λιλής γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1979. Το ενδιαφέρον του για την τέχνη και ιδιαίτερα τη ζωγραφική εκδηλώθηκε από τα μαθητικά του χρόνια όπου έλαβε μέρος με επιτυχία σε διαγωνισμούς ζωγραφικής.

Το 1997 εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από όπου και απέκτησε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το 2002. Το 2003 συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Αμερική στο πανεπιστήμιο Cornell της πολιτείας της Νέας Υόρκης, από όπου απέκτησε δίπλωμα Μάστερ (M.Sc.) και Διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.), τα έτη 2006 και 2008, αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών εργάστηκε ως μέλος της ομάδας έρευνας δικτύων επικοινωνιών του Cornell (2004), όπου ανέπτυξε πρωτοποριακές μεθόδους σύνθεσης τρισδιάστατων ηχητικών πεδίων από διασπαρμένες πηγές στο χώρο καθώς και ως μέλος του εργαστηρίου μη γραμμικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων υπερ-υψηλών ταχυτήτων του Cornell (2007), όπου εισήγαγε έναν νέο τύπο δισδιάστατου μη γραμμικού πλέγματος πυκνωτών-πηνίων, το οποίο επιτυγχάνει σύνθεση υψίσυχνων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από πηγές χαμηλής συχνότητας. Το 2009 εργάστηκε ως επισκέπτης ερευνητής στο Cornell και αργότερα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ομάδα SPINCOM του πανεπιστημίου της Minnesota των Η.Π.Α.

Από το 2011 ζεί στα Χανιά και εργάζεται ως ερευνητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης με αντικείμενο την θερμική μοντελοποίηση κτηρίων  και την εκτίμηση της ενεργειακής τους ζήτησης. Το 2012 δημιούργησε το λογισμικό θερμικών προσομοιώσεων κτηρίων SRC, το οποίο ακολουθεί το πρότυπο ISO 16739:2013 που αναφέρεται στην περιγραφή κτηρίων με την δομή IFC. Το 2013 ανέπτυξε το λογισμικό CBIP, το οποίο είναι συμβατό με την δομή IFC και διευκολύνει σημαντικά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, επειδή ανιχνεύει σχεδιαστικά λάθη στο τρισδιάστατο χώρο και συνδέει αυτόματα πληροφοριακά μοντέλα κτιρίων (BIMs), με προγράμματα εκτίμησης της ενεργειακής τους ζήτησης.

Ο Γεώργιος Λιλής είναι συγγραφέας δύο βιβλίων στα αγγλικά: ένα με τίτλο “Distributed wave field synthesis” και θέμα την κυματική σύνθεση και ένα με τίτλο “SRC: A gbxml-based hydro-thermal building simulation program“ το οποίο αφορά το λογισμικό SRC.

Κατά την διάρκεια του ελεύθερου χρόνου του, ασχολείται με ιδιαίτερη αγάπη με την ζωγραφική και το χορό. Έχει πλούσιο καλλιτεχνικό έργο με θέματα εμπνευσμένα κυρίως από την παλιά πόλη των Χανίων.


1 σχόλιο: