Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΟΡΑ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.


Η Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου  γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μόρφου, από όπου εκτοπίστηκε λόγω της τουρκικής εισβολής, το 1974. Έκτοτε διαμένει στον Στρόβολο.
Σπούδασε Χημεία  στο Russell Sage College (των Η.Π.Α) με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright και  στο Πανεπιστήμιο Lancaster (του Ηνωμένου Βασιλείου) με υποτροφίες του British Council και του Πανεπιστημίου Lancaster. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών  Διπλωμάτων με διάκριση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΙΜ) και στις Ανθρωπιστικές Σπουδές (από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου).
Διετέλεσε Διευθυντής Ελέγχου Ποιότητας στην Κυπριακή Ζυθοβιομηχανία Carlsberg, με κύριο μέλημα τη διασφάλιση ψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στο  χημικό και μικροβιολογικό έλεγχο της αλυσίδας παραγωγής προϊόντων.
 Εγκατέλειψε 23χρονη επαγγελματική σταδιοδρομία, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, πιστεύοντας στο ασυμβίβαστο ανάμεσα στην επαγγελματική και την πολιτική καρριέρα.
Ανήκει στους ανθρώπους που ασυμβίβαστα διεκδικούν στόχους πατρίδας, στόχους για τον άνθρωπο, τη γυναίκα, τους νέους. Δραστηριοποιήθηκε έντονα ως Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, Δήμαρχος Μόρφου, Βουλευτής Λευκωσίας, Μέλος της αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευρωβουλευτής.
Διοργάνωσε πλειάδα αντικατοχικών και άλλων εκδηλώσεων πολιτικής, οικονομικής και  πολιτιστικής υφής, εντός και εκτός Κύπρου. Συμμετείχε σε Διεθνή συνέδρια και ημερίδες εκπροσωπώντας την Κύπρο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωκοινοβούλιο. Η προσφορά της έτυχε τιμητικών διακρίσεων. Ανάμεσα σ’ άλλα,  το 2014 ανακηρύχθηκε ως η δεύτερη καλύτερη Ευρωβουλευτής στον τομέα της υγείας για τη δράση της στον τομέα της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.
Ανήσυχο πνεύμα από μικρό παιδί, εύρισκε το χρόνο να ασχολείται παράλληλα,  με τον αθλητισμό, την  ποίηση, την αρθρογραφία και  τη ζωγραφική.
Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων με τίτλο: «Μπροστά στο συρματόπλεγμα του Αττίλα»(1996) , «Γυναίκα, το άλλο μισό του ουρανού» (2006) και η  «Η Μετεξέλιξη της Κυπριακής Οικογένειας» (2014), το οποίο βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων (ΕΠΟΚ) τον Νοέμβριο 2014.
Λατρεύει τις εικαστικές τέχνες. Συχνά εγκαινίασε εκθέσεις Κυπρίων δημιουργών και βοήθησε στην προβολή του έργου  τους στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Η ίδια, είναι αυτοδίδακτη στη ζωγραφική. Στη δεκαετία του 1990  παρακολούθησε  σειρά επιμορφωτικών μαθημάτων ζωγραφικής του Υπουργείου Παιδείας και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις.  Παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Κύπρος αγαπημένη» (2006)  με  θέμα το κυπριακό τοπίο, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου,  με την ευγενή ενθάρρυνση του ζωγράφου Κυριάκου Λύρα. Τον  Σεπτέμβριο 2014, εντάχθηκε στο εργαστήρι του καταξιωμένου ζωγράφου Νικόλα Παναγή. Έκτοτε είχε  τη χαρά να παρουσιάσει  πίνακές της σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις με το εργαστήρι Νικόλα Παναγή στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (Οκτώβριο 2014)  και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καλλιτεχνών «Τέχνη Δίχως Σύνορα» του οποίου είναι  ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων  εργάζεται δραστήρια για την επιτυχή  διοργάνωση των ομαδικών εκθέσεων του Συνδέσμου.  

Η ζωγραφική την ταξιδεύει παντού, με ένα τρόπο μαγικό που συναρπάζει, σε ένα κόσμο δίχως σύνορα...

  

  

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου