Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2016 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

 
Σε εορταστική ατμόσφαιρα έγινε η πρώτη παρουσίαση του εικαστικού συλλεκτικού Ημερολογίου 2016 του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “ΑΜΜΟΓΡΑΦΙΕΣ-SANDGRAPHICS”, στα πλαίσια των εικαστικών ART WEEKENDS στο χώρο του ART STUDIO EST-LA CHAMBRE.
Το Ημερολόγιο κοσμούν φωτογραφίες ζωγραφικών συνθέσεων του καλλιτέχνη χαραγμένες στην άμμο με φτερό γλάρου σε παραλίες της Κεφαλονιάς, με φόντο το φυσικό τοπίο αλλά και ζωγραφικές χρωματικές επιφάνειες. Πρόκειται για έργα που αναφαίνονται και ζουν διαδραστικά και στιγμιαία μέχρι να τα σβήσει το κύμα. Η σύλληψη τους από το φωτογραφικό φακό του Κώστα Ευαγγελάτου και του Ντάνυ Μαρτζώκα αναπαράγει την αυθόρμητη χαρακτική ομορφιά των σύγχρονων μορφών και των αρχαικών μοτίβων τους στην αμμουδιά, σε χρονική προοοπτική και αισθητική διάρκεια. 
Όπως κάθε χρόνο το Ημερολόγιο 2016 θα προσφερθεί σε Πινακοθήκες, Βιβλιοθήκες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. 
Στο κοκτέιλ που ακολούθησε γνωστοί καλλιτέχνες, λογοτέχνες και συνεργάτες του Κώστα Ευαγγελάτου ευχήθηκαν καλές γιορτές και αισιόδοξη νέα χρονιά. Ανάμεσα τους οι ιστορικοί τέχνης Μαράη Γεωργούση, Λεόντιος Πετμεζάς και Κώστας Πράπογλου, η Τζέην Σαμπανίκου, ο  Μάνος Καπιτσάκης, οι λογοτέχνιδες  Φαίδρα Ζαμπαθά- Παγουλάτου, Βίβιαν Γιαννούδη- Αυγερινού, Πόπη Μπαλαμώτη -Σπιτά, οι καθηγήτριες φιλοσοφίας δρ. Σοφία Μωραίτη και δρ Άννα Μαρκοπούλου, η κα Κατερίνα Γεωργιάδη του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Χαλκίδας "Τάσος Γεωργιάδης", καλλιτέχνες μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος κ.α !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου