Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Εικαστική Έκθεση - Ο Νέος Κολοσσός: Αψηφώντας τις (α)δυνατότητες της ελευθερίας Αντρέας Tomblin | Τατιάνα Σωτηροπούλου.

Andreas Tomblin


THE\COLLECTION GALLERY.
Λευκωσία

1η Ιουνίου 2016 – 5 Σεπτεμβρίου 2016
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H γκαλερίThe Collection Gallery’ θα φιλοξενήσει τους καλλιτέχνες Αντρέα Τόμπλιν και Τατιάνα Σωτηροπούλου με τίτλο της νέας τους εικαστικής έκθεσης «Ο Νέος Κολοσσός: Αψηφώντας τις (α)δυνατότητες της Ελευθερίας». Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ποίημα της Emma Lazarus
"The New Colossus" χρονολογίας 1883, το οποίο είναι χαραγμένο σε χάλκινη πλάκα στο Άγαλμα της Ελευθερίας, μνημειακό έργο της πόλης της Νέας Υόρκης.
Σχεδιάστηκε αρχικά ως σύμβολο της φιλίας μεταξύ της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, και υπόγραψαν μεταξύ τους την αμοιβαία επιθυμία για ελευθερία, αλλά με την πάροδο των ετών, το άγαλμα έχει καταστεί οικουμενικός φάρος της ανεξαρτησίας σε όλο τον κόσμο, που περιέχει την ελπίδα και την ευκαιρία καθώς καλωσορίζει τα εκατομμύρια μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.
Ο κος Tomblin και η κα Σωτηροπούλου αποτίνουν φόρο τιμής στην έννοια της ελευθερίας και αναζητούν απαντήσεις για τη σημασία της. Η δυναμική δουλειά που έχουν δημιουργήσει αντανακλά έντονες επιθυμίες και σύνθετα συναισθήματα, τα οποία είναι γνωστά σε όποιον έχει ποτέ ταξιδέψει εις αναζήτηση μιας νέας αρχής ή μιας καλύτερης ζωής. Το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών τους είναι μια τολμηρή συλλογή από δυνατές εικόνες που εκρήγνυνται με ζωή και ενέργεια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στη The Collection Gallery την 1η Ιουνίου 2016, η ώρα 7.30μμ και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών της Europa Donna.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια από την 1η Ιουνίου 2016 μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη ‘The Collection Gallery’,
Λεωφόρος Λεμεσού 15Α, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22 256663
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 10.00-13:00 και 16:00-20:00

Σύντομα βιογραφικά:

Αντρέας Tomblin
Ο Αντρέας Tomblin γεννήθηκε στo Ηνωμένο Βασίλειο από Άγγλο πατέρα και Κύπρια μητέρα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο De Montfort και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Design & Manufacture. Τώρα ζει στη Λευκωσία, Κύπρο.
Είναι καλλιτέχνης και Assistant Professor στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τα έργα του έχουν αναγνωριστεί διεθνώς από κριτικές επιτροπές του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.
Επίσης έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Κύπρου.
Έχει κερδίσει στο διαγωνισμό του 29ου Chelsea International Fine Art Competition στη Νέα Υόρκη στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014 και επίσης έλαβε μέρος στην 6η Μπιενάλε Τέχνης σε Χαρτί στο Τορίνο, Τίρανα και Ρώμη το Φεβρουάριο του 2015.
Πρόσφατα εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο στην 6η Διεθνή Μπιενάλε Τέχνης του Πεκίνου, στην Κίνα.
Τα έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, Κύπρου, Κίνας, Λευκορωσίας, Φιλανδίας, Ρουμανίας, Λιβάνου, Ιταλίας, Αλβανίας και Αιγύπτου.
Είναι μέλος του OFAA (Olympia Fine Art Association), Ε.ΚΑ.ΤΕ. Κύπρου και του Visual Artists Association στην Κύπρο.

Τατιάνα Σωτηροπούλου

Η Τατιάνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε με υποτροφία Fulbright στο Columbus College of Art and Design στο Κολόμπους του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποφοίτησε με Magna Cum Laude, με πτυχίο στις Καλές Τέχνες, στο τμήμα της Εικονογράφησης και Διαφήμισης. Έχει συνεργαστεί με διαφημιστικά γραφεία και εκδοτικούς οίκους και εικονογράφησε πάνω από είκοσι βιβλία για παιδιά. Έχει εκθέσει έργα της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, Ισπανία, Σλοβενία, Ιταλία, Σλοβακία, Νέα Υόρκη, Νέα Υερσέη, Μαϊάμι, Φλώριδα και Λος Άντζελες.    Δημιούργησε τα σχέδια για το νέο εθνικό νόμισμα της Κύπρου τα οποία επιλέγησαν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για να γίνει το πρώτο ευρώ που έχει εκδοθεί για τη χώρα. Επίσης εκπροσώπησε την Κύπρο στη 18η Μπιενάλε Εικονογράφων στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και πιο πρόσφατα εκπροσώπησε τη χώρα της στην 6η Διεθνή Μπιενάλε Τέχνης του Πεκίνου, στο Πεκίνο της Κίνας. Έργα της ανήκουν και διακοσμούν διάφορα δημόσια και διεθνή ιδρύματα, όπως και μουσειακούς χώρους.
                                                                         Andreas Tomblin



Tatiana Sotiropoulos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου