Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ο Ιούλιος στο Τεχνόπολις 20.



ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ 20:
«Το τείχος μας» του Πανίκου Χρυσάνθου & Νιαζί Κιζίλγιουρεκ 
 
Κάθε Τρίτη 5, 12 & 19 Ιουλίου, 20:30
Είσοδος: 
€3
Το Τεχνόπολις 20 στα πλαίσια του καλλιτεχνικού του προγράμματος διοργανώνει για 2η χρονιά καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στον υπαίθριό του χώρο, σε ένα όμορφο περιβάλλον κάτω από τα αστέρια, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Οι προβολές αρχίζουν με το ντοκιμαντέρ του Πανίκου Χρυσάνθου και Νιαζί Κιζίλγιουρεκ«Το τείχος μας» (1993), το οποίο παρουσιάζει ανθρώπινες ιστορίες Κυπρίων στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής, σε μια περίοδο κατά την οποία η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο κοινότητες ήταν αδύνατη. Με αγγλικούς υπότιτλους. Στις 12 Ιουλίου θα προβληθούν οι ταινίες: Afterthoughts, Χριστίνα Γεωργίου, 8’ / Μπούμεραγκ, Χρίστος Νικολάου, 16’ / Λιτότητα, Ρένος Γάβρης, 15’ / Άνορακ, Αλεξάνδρα Ματθαίου, 17’ / Random Attempts, Doğuş Özokutan & Vasvi Çiftçioğlu , 17’ και στις 19 Ιουλίου θα προβληθεί το παιδικό πρόγραμμα ταινιών του 15ου Διεθνές Φεστιβάλ Animation στην Ύπαιθρο - Όψεις του Κόσμου.
Ρεσιτάλ Κιθάρας με τον Δημήτρη Ρεγγίνο
Παρασκευή, 8 Ιουλίου, 8μ.μ.
Είσοδος: €10 / €6 (μαθητές)
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει έργα Κυπρίων Συνθετών από τον Κύπριο κιθαρίστα Δημήτρη Ρεγγίνο, έναν διεθνή εκτελεστή, ο οποίος έχει βραβευτεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς. Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στο «Στούντιο» του Τεχνόπολις 20, ένα πρώην τηλεοπτικό στούντιο που για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί για κονσέρτο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Δημήτρη Ρεγγίνου, Κεμάλ Μπέλεβι, Ευαγόρα Καραγιώργη, Φαίδρου Καβαλλάρη, Γιώργου Κάρβελλου και Νικόλα Οικονόμου. Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420.
PROJECT JAZZ: Μια μουσική βραδιά στον κήπο
Τετάρτη, 13 Ιουλίου, 8:30μ.μ.
Είσοδος: €7

Οι “Project Jazz” υπόσχονται μια ευχάριστη βραδιά με τζαζ ήχους στον όμορφο κήπο του Τεχνόπολις 20. Τα μέλη της μπάντας (Σπύρος Σωκράτους - κοντραμπάσο, Αγάπιος Κακογιάννης – τρομπόνι, Νικόλας Τσαγγάρης – Κρουστά) θα παρουσιάσουν μερικά από τα πιο γνωστά τζαζ κομμάτια όλων των εποχών, γραμμένα από μερικούς από τους καλύτερους τζαζ μουσικούς, όπως Miles Davis, Ron Carter και George Gershwin. Μην χάσετε ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια & αυτοσχεδιασμούς. Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420. 
Ρεσιτάλ πιάνου με τον Andrey Bugrinov
Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 8μ.μ.
Είσοδος: €10 / €6 (μαθητές)

Ο Ρώσος πιανίστας Andrey Bugrinov θα παρουσιαστεί στο Τεχνόπολις 20 για μια συναυλία για σόλο πιάνο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των F. Liszt, S. Rachmaninoff, J. Brahms και S. Prokofieff. Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420. 
15ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο «Όψεις του Κόσμου»: Παιδικό πρόγραμμα ταινιών και εκπαιδευτικό παιχνίδι
Τρίτη, 19 Ιουλίου, 6:30μ.μ. (εργαστήρι) & 8μ.μ. (προβολές)
Είσοδος: €5 (εργαστήρι), δωρεάν (προβολές)

Στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο, «Όψεις του Κόσμου» θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά παιδικό πρόγραμμα προβολών στην υπαίθρια αυλή του Τεχνόπολις 20, όπου οικογένειες, γονείς και παιδιά θα παρακολουθήσουν παιδικές ταινίες. Παράλληλα η cartoon artist Παναγιώτα Μιχαήλ θα διεξάγει εκπαιδευτικό παιχνίδι για το Claymation. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν δικούς τους χαρακτήρες και αντικείμενα με πλαστελίνη, τα οποία μετά θα φωτογραφηθούν και  θα μαγνητοσκοπηθούν σε stop-motion video για να δημιουργηθεί ένα μικρό δείγμα βίντεο από τα ίδια τα παιδιά. Συμμετοχές για το εργαστήρι απαραίτητες στο 70002420.
Θεατρική παράσταση & Έκθεση Ζωγραφικής και Animation
Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 7μ.μ.
Είσοδος: €5

Το Τεχνόπολις 20 σας προσκαλεί στην παιδική θεατρκή παράσταση "Το όνειρο του σκιάχτρου" (Διδασκαλία Παυλίνα Φλεβοτομά) και στην Έκθεση Ζωγραφικής και Animation (Διδασκαλία Παναγιώτα Μιχαήλ και Χαρά Παπαδοπούλου) με τους μαθητές των εργαστηρίων που πραγματοποιούνται στο Τεχνόπολις 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου