Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ 20.






Θερινό Σινεμά με 5 ταινίες μικρού μήκους
Τρίτη 23 Αυγούστου, 20:30
Είσοδος: €3
Η επόμενη καλοκαιρινή βραδιά κινηματογράφου στον υπαίθριο χώρο του Τεχνόπολις 20 θα προβάλει 5 ταινίες μικρού μήκους:
Out of sight (David Hands & Χριστίνα Γεωργίου, 5’): Μνήμες από κάποια Χριστούγεννα ξαναξυπνούν σ” ένα εγκατελειμμένο σπίτι.
The Immortalizer (Μάριος Πιπερίδης, 22’): Στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο του 19ου αιώνα, ένας πατέρας χάνει την κόρη του και καλεί στο σπίτι του τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να την κρατήσει στη ζωή.
Η ορχήστρα είναι η πόλη (Minos Papas, 10’): Μια ταινία μικρού μήκους με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την πόλη της Λευκωσίας να ακολουθεί τους ρυθμούς της μουσικής.
Letters to Cyprus (Sholeh Zahraei & Kamil Saldun, 22’): Μια Κύπρια επιστρέφει στο σπίτι της που αναγκάστηκε να εγκαταλήψει στον πόλεμο του 1974. Ένα συναισθηματικό και επώδυνο ταξίδι στο παρελθόν αρχίζει όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με γλυκόπικρες αναμνήσεις. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικές επιστολές από το 1974 όπου ένα νεαρό Βρετανό κορίτσι και ένα κορίτσι από την Κύπρο αλληλογραφούσαν...
Αγρινούι (Αλέξης Χαβιαράς , 19’): η ταινία animation εστιάζει σε μια νεαρή φοράδα που επισκέπτεται την Κύπρο για να λάβει μέρος σε αγώνες. Δεν φτάνει η απογοήτευση από την αποτυχία, έρχεται σε ρήξη και με τον πατέρα της. Εγκαταλείπει τον Ιππόδρομο και περιπλανώμενη θα γνωρίσει νέους φίλους που θα την βοηθήσουν να επανακτήσει το χαμένο της κουράγιο. Οι διάλογοι είναι γραμμένοι στην κυπριακή διάλεκτο.



Saxophones under the stars με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Παρασκευή, 26 Αυγούστου, 8:30μ.μ.
Είσοδος: €10
Mια καλοκαιρινή συναυλία με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που αποτελείται από τους Γιώργο Κρασίδη (σοπράνο), Αλέξανδρο Κρασίδη (άλτο), Αχιλλέα Τομασίδη (τενόρο) και Γιάννη Μυράλη (βαρύτονο). Αποτελούν το μόνο κουαρτέτο σαξοφώνων του είδους του στην Κύπρο και αποτελείται από καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που έχουν πάθος και αγάπη για το σαξόφωνο. Τα μέλη του είναι γνωστοί εκτελεστές και εκπαιδευτές, τα οποία είναι επίσης ιδρυτικά μέλη της Συμφωνικής Μπάντας του Δήμου Στροβόλου - Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Κυπριακού Συνδέσμου Σαξοφώνου «Σαξοφωνία». Μια μουσική βραδιά με ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από κλασικές και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και επανεκτελέσεις ποπ και τζαζ τραγουδιών. Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420.




Προβολή της ταινίας "Μέλος οικογένειας" του Μαρίνου Καρτίκκη
Τρίτη 30 Αυγούστου, 20:30
Είσοδος: €3
Η τελευταία προβολή του Καλοκαιριού θα γίνει με την ταινία του Μαρίνου Καρτίκκη "Μέλος οικογένειας": Ο Γιώργος και η Σοφία, ιδιοκτήτες ενός μικρού μπακάλικου, προσπαθούν μετά δυσκολίας να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να μεγαλώσουν τα δύο παιδιά τους. Ο παππούς τούς βοηθά κι αυτός όσο μπορεί με τη σύνταξή του. Όταν, όμως, ο παππούς πεθαίνει ξαφνικά στον ύπνο του, oι γονείς αποφασίζουν να αποσιωπήσουν το γεγονός για όσο περισσότερο καιρό μπορούν, ούτως ώστε να συνεχίσουν να εξαργυρώνουν τη σύνταξη του νεκρού. Έτσι, με τη συνενοχή των παιδιών, η οικογένεια προσπαθεί να κρατήσει μυστικό το θάνατο του παππού. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν αρχίζουν να ψάχνουν τον αποθανόντα από τις κοινωνικές ασφαλίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου