Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Ελληνικό σινεμά.


Πρωταγωνιστικό ρόλο στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα έχει το ελληνικό σινεμά .

Οι νέες δράσεις -που ανακοινώθηκαν ήδη από το καλοκαίρι- έχουν στόχο να αναβαθμίσουν την παρουσία των ελληνικών ταινιών και ταυτόχρονα να δώσουν στους δημιουργούς την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακές δομές που τους προσφέρει το τμήμα της Αγοράς.

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου

Από φέτος, το Πανόραμα Ελληνικών Ταινιών αναβαθμίζεται σε Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, το οποίο δεν είναι διαγωνιστικό, σύμφωνα με τον νόμο. Το Φεστιβάλ ωστόσο δέχθηκε να φιλοξενήσει πέντε ανεξάρτητα βραβεία . Τρία από αυτά, ενισχύουν ήδη το ελληνικό πρόγραμμα: Το Βραβείο Κοινού FISCHER, το Βραβείο της Διεθνούς Κριτικής–FIPRESCI- και το Βραβείο των ελλήνων κριτικών - ΠΕΚΚ. Επιπλέον, με πρωτοβουλία της πανεπιστημιακής κοινότητας Θεσσαλονίκης, θα οργανωθεί μια κριτική επιτροπή φοιτητών, η οποία θα απονέμει Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής. 

*Επίσης, το φεστιβάλ ετοιμάζει μια αντισυμβατική εκδήλωση στον αγαπημένο σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μια βραδιά που ελπίζουμε ότι θα του άρεσε.

Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου σας προσκαλούμε στην Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου, αφιερωμένη στην προβολή του συνόλου των ελληνικών ταινιών στη διοργάνωση. Εκείνη την ημέρα το ελληνικό σινεμά έχει την τιμητική του: στις δράσεις της Αγοράς, στο πρόγραμμα προβολών και πιο αργά το βράδυ, σε ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ελληνική παραγωγή (περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα).

Στο πρόγραμμα του 57ου ΦΚΘ θα δούμε:

- 26 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους: 15 σε πρώτη προβολή κι ακόμα 11 που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρεμιέρα  

-Τη νέα μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε ο διεθνούς φήμης διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ 

- 5 μικρού μήκους ταινίες που ταξίδεψαν και διακρίθηκαν στα φεστιβάλ των Κανών, του Λοκάρνο και τουΤορόντο. 

- Τις βραβευμένες 21 μικρού μήκους ταινίες  από το πρόσφατο 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου