Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ο Μάρτιος στο Τεχνόπολις 20.


Παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Σπόρος της Ειρήνης»
Σάββατο, 10 Μαρτίου, 10:30
Γενική Είσοδος: €6

Η ομάδα κουκλοθεάτρου ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Σπόρος της Ειρήνης», μια αντιπολεμική παράσταση που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στο παραμύθι της Ίζαμπελ Πιν. Μια παράσταση πλούσια σε μηνύματα και συμβολισμούς, που μας υπενθυμίζει πως πάντα υπάρχει ελπίδα! Τα κόκκινα μυρμήγκια και τα καφέ μυρμήγκια ήταν γείτονες, όχι όμως έχοντας καλές σχέσεις. Μια γραμμή στη μέση ήταν το σύνορό τους, όπου μια μέρα ένα παράξενο αντικείμενο έπεσε από τον ουρανό, ακριβώς πάνω της. Τι ήταν αυτό το αντικείμενο και ποιος θα το έπαιρνε; Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το υπουργείο παιδείας και πολιτισμού. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Music for Trio: βιολί, κλαρινέτο και πιάνο
Κυριακή, 11 Μαρτίου, 18:00
Είσοδος: €10

Το δεύτερο κονσέρτο της σειράς συναυλιών ‘George Georgiou and Friends concert series’ στο Τεχνόπολις 20, με τίτλο “Music for Trio”, θα παρουσιάσει έργα των Darius Milhaud, Aram Khatchaturian και Camille Saint – Saens, για βιολί (Lyusi Hovhannessian), κλαρινέτο (Γεώργιος Γεωργίου) και πιάνο (Guy Creen). Η σειρά συναυλιών με τίτλο ‘George Georgiou & Friends concert series’έχει ως στόχο να παρουσιάσει υψηλού επιπέδου συναυλίες και masterclasses. Οι συναυλίες έχουν ως βάση τους το Τεχνόπολις 20 και θα διαρκέσουν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο 2018. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Δύο φλάουτα και ένα πιάνο
Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 20:00
Είσοδος: €10/ €8 (μαθητές)

Η Virginie Bove (φλάουτο), ο Σάββας Χριστοδούλου (φλάουτο) και η Gergana Georgieva (πιάνο) θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ για δύο φλάουτα και πιάνο. Το ρεσιτάλ θα αρχίσει με ένα ντουέτο του W.F. Bach για 2 φλάουτα. Το κομμάτι χαρακτηρίζεται από τους όμορφους διαλόγους και την ωραία εναλλαγή χρωμάτων των δύο οργάνων. Στην συνέχεια θα ακουστούν δύο αριστουργήματα των C. Debussy ‘L’apres midi d’une faune’ και ‘Fantasia Brillante’ του F. Borne. Θα ακολουθήσει μια πολύ ωραία σύνθεση για δύο φλάουτο και πιάνο του Γάλλου συνθέτη Ph. Gaubert ‘Divertissement Grec’. Το πρόγραμμα θα κλείσει με το πολύ γνωστό ντουέτο του F. Doppler για δύο φλάουτα και πιάνο. Θα προηγηθεί pre concert, το δεύτερο από μια σειρά μικρών συναυλιών που έχουν ως σκοπό την παρουσίαση μουσικών ταλέντων, μια ιδέα καθηγητών των μουσικών σχολείων Πάφου. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Monsieur Doumani: Παρουσίαση δίσκου ‘Αγκάθθιν’ και στην Πάφο
Παρασκευή, 16 Μαρτίου, 20:30
Είσοδος: €10 (με δωρεάν τον δίσκο Αγκάθθιν)

Το πολυ-βραβευμένο κυπριακό σχήμα Monsieur Doumani, μετά την παγκόσμια επιτυχημένη πορεία των δύο προηγούμενων του δίσκων, επιστρέφει στο Τεχνόπολις 20, αυτή τη φορά για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου με τίτλο ‘Αγκάθθιν΄. Ο δίσκος αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από πρωτότυπες συνθέσεις και πραγματεύεται τις πολιτικές, κοινωνικές και ακτιβιστικές ανησυχίες και ευαισθησίες των μελών του γκρουπ. Θεματικά τα τραγούδια αντλούν έμπνευση μεταξύ άλλων, από την ασταθή πολιτική κατάσταση στο μοιρασμένο νησί της Κύπρου και την ανάγκη για ειρήνη και επανένωση, καθώς και από περιβαλλοντικά εγκλήματα που προξενούνται στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης και του κέρδους. Η μουσική κτίζεται πάνω στις συντεταγμένες της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής εμβολιασμένη όμως με στοιχεία από πολλά άλλα είδη όπως η ροκ, μπλουζ, χιπ-χοπ, ψυχεδέλεια, μπάλκαν κλπ. Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελος Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρης Γιασεμίδης στα πνευστά. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Bach Birthday Festival: Young Bach
Τετάρτη, 21 Μαρτίου, 15:00
Είσοδος: €14 / €7 (μαθητές), συμπεριλαμβανομένου γλυκού και καφέ

Ο Σύνδεσμος Νεφροπαθών Πάφου, το Paphos Music Lovers and το Children's Philharmonic Society of Paphos παρουσιάζουν το κονσέρτο μαθητών με τίτλο “Young Bach”, στα πλαίσια του ‘Bach Birthday Festival’. Ο Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1685, πριν από 333 χρόνια, στην πόλη της Eisenach στη Γερμανία. Γιορτάστε με τη μουσική του, την οποία θα παρουσιάσουν μερικά από τα καλύτερα νέα ταλέντα της Κύπρου. Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο ταμείο του συνδέσμου νεφροπαθών Πάφου για τη δημιουργία νέου νεφρολογικού θαλάμου. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Bach Birthday Festival: Γνωρίζοντας τον Bach
Κυριακη, 25 Μαρτίου, 18:00
Είσοδος: €12

Ο Σύνδεσμος Νεφροπαθών Πάφου και το Paphos Music Lovers παρουσιάζουν το κονσέρτο με τίτλο “Γνωρίζοντας τον Bach”, στα πλαίσια του ‘Bach Birthday Festival’, με τους Natalia Lezedova, Tatiana Stupak και Νίνα Ιωαννίδου στο πιάνο, Robert Grod στο τσέλο, Μαρία Αβραάμ στο φλάουτο, Ανδρέα Κωνσταντίνου στο βιολί και Hristo Ovcharov στο κοντραμπάσο. Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο ταμείο του συνδέσμου νεφροπαθών Πάφου για τη δημιουργία νέου νεφρολογικού θαλάμου. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Μουσική βραδιά με τους ‘Τhe Crew’
Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 20:00
Είσοδος: €10

Το μουσικό τρίο ‘The Crew’, μετρώντας ήδη δύο χρόνια από τη δημιουργία του, συνεχίζει να παρουσιάζει διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις σε μουσικά κομμάτια που ξέρουμε και αγαπάμε. Με τους Αλέξανδρο Τσαγγαρίδη στο πιάνο και στη φωνή, τον Χριστόδουλο Δημητρίου στο κοντραμπάσο και τον Άλεξ Σοφοκλέους στα κρουστά, η μπάντα θα παρουσιάσει διασκευασμένα τραγούδια, γνωστά σε όλους, σε τζαζ – swing ύφος, με επιρροές από τη δεκαετία του 50 μέχρι και σήμερα. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου