Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Το Τεχνόπολις 20 καλωσορίζει το Καλοκαίρι.


‘O Mozart και ο 20ος αιώνας’: Συναυλία Μουσικής Δωματίου με μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου
Σάββατο, 9 Ιουνίου, 20:00
Είσοδος: €5

Τι μπορεί κάποιος να περιμένει όταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου ενώνει τις δυνάμεις του με τον Εξάρχοντα του συνόλου για να μας χαρίσουν μια βραδιά Μουσικής Δωματίου; Μόνο το καλύτερο βέβαια, κι αυτό ακριβώς μας υπόσχονται μέσα από το ρεσιτάλ «O Mozart και ο 20ος αιώνας» ο Jens Georg Bachman στο πιάνο και ο Wolfgang Schroeder στο βιολί. Ένα ρεσιτάλ το οποίο όχι μόνο φέρνει μαζί τους δύο μουσικούς, αλλά επίσης και δύο απ’ τους πιο γνωστούς συνθέτες των αντίστοιχων τους μουσικών περιόδων: από το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και την Αυστρία, τον Wolfgang Amadeus Mozart, και από το δεύτερο μισό του 20ου και την Εσθονία, τον Arvo Pärt. Με τη μουσική λοιπόν να υπερπηδά πολιτικά σύνορα αλλά και χρονικές περιόδους, είμαστε όλοι αδέλφια ή, όπως σημειώνει κι ο ίδιος ο Pärt… “Fratres”!Προπώληση:  Από το χώρο της συναυλίας, Τετ-Παρ 6-8/06/18, 10:00-13:00 και τη μέρα της συναυλίας 1 ώρα πριν την έναρξη (παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 70002420 για διαθεσιμότητα εισιτηρίων). Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy
TECHNOPOLIS 20 GARDEN OPENING
Σειρά Καλοκαιριών Συναυλιών Τζαζ Μουσικής: Jazzologia Cyprus Big Band
Κυριακή, 10 Ιουνίου, 20:30
Είσοδος: €10

Το Jazzologia Cyprus Big Band εγκαινιάζει τον εξωτερικό χώρο του Τεχνόπολις 20 για αυτό το Καλοκαίρι, με 19 εκλεκτούς μουσικούς της τζαζ στη σκηνή, σε μια μοναδική συναυλία! To Jazzologia Cyprus Big Band είναι μια τζαζ ορχήστρα που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, από τον γνωστό σαξοφωνίστα Γιώργο Κρασίδη. Απολαύστε ένα ρεπερτόριο ιστορικών συνθέσεων και διασκευών, από τους πρωτοπόρους της μουσικής Big Band, καθώς και σύγχρονα έργα, στον όμορφο κήπο του Τεχνόπολις 20. Χορηγός: KOT. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Λάρκος Λάρκου: «Τραούδκια του Λιπέρτη» (επιλογές από τα «Τζυπριώτικα τραούδκια»)
Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 20:30
Είσοδος: €10

Ο Λάρκος Λάρκου, μελοποίησε –από το 2009 μέχρι σήμερα– σχεδόν το μισό διαλεκτικό ποιητικό έργο του Δημήτρη Λιπέρτη. Κάποια από αυτά τα τραγούδια θα παρουσιαστούν στο Τεχνόπολις 20 με μια ομάδα εκλεκτών μουσικών. Μέσα από το προσωπικό στίγμα του συνθέτη, τα έργα έχουν τους ήχους της εποχής, γύρω στα 1900, που δημιούργησε ο ποιητής, όπως καντάδα, ταγκό,  ρεμπέτικο και  σμυρναίικο, τόσο υφολογικά όσο και ενορχηστρωικά. Παράλληλα σμίγουν σύγχρονα ηχοχρώματα και έθνικ ακούσματα που κάνουν το ηχητικό αποτέλεσμα έντονα παραστατικό, διδακτικό και διασκεδαστικό. Παίζουν οι: Λάρκος Λάρκου (τραγούδι, λαούτο, κιθάρα, μαντόλα), Ατύς - Αθανασία Λάρκου (τραγούδι, βιολί), Παναγιώτης Τσαππής (νέυ, κιθάρα, τζουράς, πλήκτρα, φωνή), Μαριάννα Μουμτζή (κανονάκι, κρουστά, πλήκτρα, φωνή), Όμηρος Ανδρέου (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο), Ευριπίδης Δίκαιος (παραδοσιακά κρουστά). Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
‘Σαββόραμα’ με το Σύνολο Πνευστών Quintus
Παρασκευή, 15 Ιουνίου, 20:30
Είσοδος: €12/ €8 (μαθητές)

Το Σύνολο Πνευστών ‘Quintus’ παρουσιάζει την μουσική παράσταση «ΣΑΒΒΟΡΑΜΑ» στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Μην χάσετε ένα μοναδικό ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια του σπουδαίου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου, εμπλουτισμένο με τις υπέροχες διασκευές του Νεοκλή Νεοφυτίδη. Όλα αυτά με την ηχοχρωματική μοναδικότητα που προσφέρουν τα πνευστά μουσικά όργανα και συγκεκριμένα το σύνολο “Quintus”. Το σύνολο αποτελείται από μια ομάδα νεαρών Κυπρίων επαγγελματιών μουσικών, τους Σάββα Χριστοδούλου (φλάουτο), Νάταλ: Σάββα Χριστοδούλου (φλάουτο), Νάταλη Νεοφύτου (όμποε), Χριστιάνα Αντωνουδιού (κλαρίνο), Αννίτα Σκουτέλλα (κόρνο) και Ευάγγελο Χριστοδούλου (φαγκότο). Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Ρεσιτάλ πιάνου με τον Romeo Smilkov
Πέμπτη, 21 Ιουνίου, 20:30
Είσοδος:  €12/ €7 (μαθητές)

Ο πιανίστας Romeo Smilkov μετά από δύο επιτυχημένα ρεσιτάλ στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, θα ταξιδέψει από τη Βουλγαρία για ακόμη ένα ρεσιτάλ αυτό τον Ιούνιο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των J. S. Bach, J. Haydn, F. Liszt, S. Rachmaninov, Nikolay Stoykov και πρώτη εκτέλεση του έργου ‘A Prayer’ του Dimiter Nenov. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
3o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF)
Παρασκευή - Κυριακή, 22-24 Ιουνίου, 20:45
Είσοδος Ελεύθερη 

Μετά από δύο επιτυχημένες χρονιές, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) επιστρέφει με την τρίτη διοργάνωσή του, στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Το PIFF υποστηρίζει την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου κινηματογράφου, όπως επίσης και σκηνοθέτες οι οποίοι εργάζονται με πολύ λίγα αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν. Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην έρευνα, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου κινηματογράφου και στην ανάπτυξη ενός πνεύματος φιλίας και συνεργασίας με σκηνοθέτες από Κύπρο και από όλο τον κόσμο. 
Σειρά Καλοκαιρινών Συναυλιών Τζαζ Μουσικής: Μια latin - jazz βραδιά με τους Macumba
Πέμπτη, 28 Ιουνίου, 20:30
Είσοδος:  €10

Τρείς Κύπριoι και ένα Χιλιανός μας παρασέρνουν στους εκρηκτικούς ρυθμούς της Latin – Jazz. Απολαύστε μια διαφορετική προσέγγιση στους Latin, αφρο-κουβανέζικους και βραζιλιάνικους ρυθμούς, μέσα από μία σύγχρονη jazz αισθητική. Το κουαρτέτο Macumba δημιουργείται λίγο μετά την άφιξη του Χιλιανού μπασίστα Rodrigo Cáceres στην Κύπρο. Εκεί θα γνωρίσει τον Ρόδο Παναγιώτου, Ηλία Ιωάννου και Γιώργο Μορφίτη, τρείς βιρτουόζους μουσικούς, καταξιωμένους στoν χώρο της κυπριακής μουσικής σκηνής. Οι Macumba θα πραγματοποιήσουν τακτικά συναυλίες σε ολόκληρη την Κύπρο, προσελκύοντας ένα ιδιαίτερα θερμό και ευρύ κοινό. Παίζουν οι μουσικοί: Ηλίας Ιωάννου - τρομπέτα, Γιώργος Μορφίτης - πλήκτρα, Rodrigo Cáceres - μπάσο, Ρόδος Παναγιώτου - τύμπανα & κρουστά. Χορηγός: ΚΟΤ.Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

SAVE THE DATES

HIGHLIGHT ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ
 
Παρασκευή, 7 Ιουλίου: 'Salute to the Great Jazz Divas!' με τους The Steppin' Out Jazz Band. Ένα μουσικό αφιέρωμα σε μερικές από τις σπουδαίοτερες γυναικείες φωνές της τζαζ μουσικής, του 20ου αιώνα, όπως Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sarah Vaughan, Carmen McRae και πολλές άλλες!
Δευτέρα, 16 Ιουλίου: Ένα μουσικό ταξίδι στους αυθεντικούς ήχους της Κούβας με το κουαρτέτο Yemaya Son. Τέσσερεις λατίνοι μουσικοί στη σκηνή, ο τραγουδιστής Pedro Son Caliente και ο Alejandro Gonzalez (κρουαστά, φωνή) από την Κούβα, ο Alex Rodriguez από την Κολομβία (πλήκτρα, φωνή) και ο Rodrigo Cáceres από την Χιλή (μπάσο, φωνή), παρουσιάζουν ένα μείγμα salsa, rumba και afro-cuban ρυθμών, δημιουρώντας μια ξεσηκωτική ατμόσφαιρα!
Δευτέρα, 23 Ιουλίου: Μια τζαζ βραδιά κάτω από τα αστέρια με τους Mood Indigo. Μια μουσική διαδρομή στην παλιά και μακρινή περίοδο του κλασικου swing, σε μια διασκεδαστική και ρομαντική ατμόσφαιρα, όπου θα ακουστούν όμορφα τραγούδια γραμμένα από τους Cole Porter, Hoagy Carmichael, Duke Ellington και τραγούδια που τραγούδησαν οι Billie Holiday, Anita O'day, Sarah Vaughan και άλλοι. Στη σκηνή θα βρίσκονται οι: Irene Day (φωνή), Greg Makamian (κοντραμπάσο), Μάριος Τούμπας (πλήκτρα), Ιωάννης Βαφέας (ντραμς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου