Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Εκδηλώσεις στο Τεχνόπολις 20.


‘Once upon a time’: Τραγούδια από παλιές ταινίες και μιούζικαλ
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 20:00
Είσοδος: €10

‘Once upon a time’ είναι το όνομα της νέας δουλειάς του σχήματος ‘Two for the Road’, βασισμένη σε μια προσεγμένη λίστα από διάσημα κομμάτια βγαλμένα από παλιές ταινίες και μιούζικαλ, όπως το ‘Breakfast at Tiffany’s’ (1961), το ‘The Sound of Music’ (1965) και άλλα. Ο στόχος του γκρουπ είναι να εμβαθύνει σε αυτό το ιστορικό ρεπερτόριο και να το ξαναζωντανέψει με αυθεντικές διασκευές και ενορχηστρώσεις γραμμένες για τρομπέτα, φωνή και κιθάρα. Μια μουσική βραδιά που θα μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, με τους Katherine Petrou (φωνητικά) και Γιώργο Μπίζιο (κιθάρα & ενορχηστρώσεις) που αποτελούν το σχήμα ‘Two for the Road’, με special guest τον Ηλία Ιωάννου στην τρομπέτα. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
΄Ηχητικά τοπία του κόσμου΄ με το Mestizo Sax Quartet
Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 20:00
Είσοδος: €12

‘Mestizo’ είναι μια ισπανική λέξη, η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα πρόσωπο μεικτής πολιτιστικής καταγωγής - κάτι που περιγράφει απόλυτα την παγκόσμια ποικιλομορφία του κουαρτέτου, με μουσικούς από το Ισραήλ, την Κόστα Ρίκα και τις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, το Mestizo Sax Quartet είναι παθιασμένο στο να παρουσιάζει μουσική από τις εθνικές μουσικές τους παραδόσεις, καθώς και κομμάτια συνθετών από τις χώρες καταγωγής τους. Η συναυλία με τίτλο ‘Ηχητικά τοπία του κόσμου’ (‘Soundscapes of the World’) οδηγεί τον ακροαστή σε ένα ταξίδι μέσα από την κλασική μουσική, σε κομμάτια εμπνευσμένα από την παράδοση, γραμμένα από συνθέτες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας klezmer, ταγκό, τζαζ και άλλα μουσικά στυλ! Το Mestizo Sax Quartet αποτελείται από τους: Caroline Leigh Halleck – ΗΠΑ (Soprano Sax), Vered Kreiman - Ισραήλ (Alto Sax), Jaime Mora – Κόστα Ρίκα (Tenor Sax) και Ayala Rollia - Ισραήλ (Baritone Sax). Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη;
Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 20:00
Είσοδος: €10

Ο έρωτας, η αγάπη είναι ένα θέμα αιώνιο, ένα πρόβλημα/ερώτημα που δεν έχει τελειωμό. Όποιος βαθιά αγάπησε μπορεί να υπέφερε τα πάνδεινα αλλά κατέκτησε τη βασιλεία των ουρανών, λέει μια παλιά ρήση, γιατί η αγάπη είναι το πιο όμορφο δώρο που δόθηκε στον άνθρωπο. Πολλοί συνθέτες, τραγουδοποιοί, στιχουργοί ύμνησαν τον έρωτα, ύμνησαν την αγάπη μέσα από τραγούδια ρομαντικά, πονεμένα, χαρούμενα, λυπημένα αλλά και τραγικά. Η τρυφερότητα της αγάπης, η τρέλα της, η απογοήτευσή της, η δύναμή της, η αντοχή της, η άρνηση αλλά και το δόσιμο της αγάπης, είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται μέσα από τα τραγούδια που θα παρουσιαστούν από τους Σωτήρη, Ευαγόρα και Δημήτρης Καραγιώργη. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Ioannis Vafeas feat. Daniele Gorgone
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 20:00
Είσοδος: €12

Οι γνωστοί μουσικοί της Κυπριακής τζαζ μουσικής σκηνής, Ιωάννης Βαφέας (ντραμς) και Μιχάλης Μέσσιος (κοντραμπάσο), συναντούν τον Ιταλό πιανίστα και συνθέτη Daniele Gorgone, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ο Daniele Gorgone, μετρά πολλές παραστάσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες τζαζ σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Πρόκειται για έναν ενεργό και λαμπρό πιανίστα που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τζαζ μουσικούς που ενδιαφέρονται περισσότερο για την αίσθηση της παράδοσης και της αμερικανικής τζαζ κουλτούρας στην Ιταλία. Λαμβάνοντας υπόψη την κυρίαρχη swing, blues, gospel γλώσσα που χαρακτηρίζει το παίξιμό του, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλά διεθνή αστέρια της τζαζ, τόσο σε ηχογραφήσεις όσο και συμμετέχοντας σε περιοδείες στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Sara So Far - Jazz Poems In Blue
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 20:00
Είσοδος: €12

Εξερευνώντας τον πλούτο του ήχου και τις ατελείωτες δυνατότητες συνδυασμού των λέξεων με τη μουσική, η τζαζ τραγουδίστρια και συνθέτης Sara So Far προσφέρει μια ατμόσφαιρα ιδανική για να αφεθείτε και να ‘χάσετε’ τον εαυτό σας. Μέσα από τις πρωτότυπες συνθέσεις της που αντλούνται από τζαζ επιρροές καθώς και από άλλες πηγές, θα ακολουθήσετε ένα ταξίδι από γνωστές μελωδίες που αγκαλιάζουν την καρδιά σας, καθώς και νέες συνθέσεις αλλά και παλιές διασκευασμένες. Με καταγωγή από Ολλανδία και Βέλγιο, η Sara So Far παίζει στην Κύπρο με γνωστούς ντόπιους τζαζ μουσικούς για πάνω από τρία χρόνια και ήρθε η ώρα για ένα συναρπαστικό σόλο παρουσίαση και στο Τεχνόπολις 20. Η Sara τραγουδάει την ποίησή της με αξιοσημείωτο βάθος, βάει τα λόγια της σε τραγούδια με επιδεξιότητα, υποστηριζόμενη από το groovy πιάνο και το δυναμικό live looping, δημιουργώντας ήχο με ήχο! Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Triptycho Ensemble: Από το μενουέτο στο τάνγκο
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 19:30
Είσοδος: €10

Το ‘Triptycho Ensemble’, ένας μοναδικός συνδυασμός τρίο στη Κύπρο, ιδρύθηκε το 2019 και αποτελείται από τρεις καταξιωμένους επαγγελματίες μουσικούς, τον Ελληνοκύπριο Βασίλειο Αβραάμ (κιθάρα), την Τουρκοκύπρια Sinem Sadrazam (βιόλα) και την Γαλλίδα Virginie Bove (φλάουτο). Σκοπός του είναι να παρουσιάσει στο Κυπριακό κοινό ένα ρεπερτόριο που δεν έχει ξανά-παρουσιαστεί στο παρελθόν, με έργα αυθεντικά γραμμένα για φλάουτο-βιόλα-κιθάρα, κάτι πολύ ξεχωριστό και σπάνιο στα μουσικά δρώμενα παγκόσμια. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα: Grand Trio Concertant έργο 30 του Francesco Molino από τον κλασικισμό, το Trio έργο 84 του Joseph Franz Moser από τον ρομαντισμό και το Color Pastel του Máximo Diego Pujol από τον 20ο αιώνα. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

The Chet Baker Project
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 19:30
Το ΄Chet Baker Project’ είναι η απόπειρα του σχήματος ‘Two for the Road’ να εμβαθύνει στο ρεπερτόριο του θρύλου της cool τζαζ, τρομπετίστα και τραγουδιστή Chet Baker και να ερμηνεύσει την μουσική του με αυθεντικές διασκευές και ενορχηστρώσεις. Το έργο αυτό επικεντρώνεται κυρίως στις δισκογραφικές δουλείες του ως τραγουδιστής, οι οποίες είναι συνήθως και οι πιο γνωστές του, αλλά παράλληλα έχει ως στόχο να προβάλει συνεργασίες του που είναι λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό, με καλλιτέχνες όπως τον σαξοφωνίστα Gerry Mulligan, κιθαρίστες όπως Jim Hall, Joe Pass και άλλους. Το σχήμα αποτελείται από τους Katherine Petrou (φωνητικά) και τον Γιώργο Μπίζιο (κιθάρα, ενορχηστρώσεις), με special guest τον Ηλία Ιωάννου (τρομπέτα). Είσοδος: €12

BalticTrio: Κλαρίνο, Τσέλο, Πιάνο
Τρίτη, 10 Μαρτίου
Το Baltic Trio δημιουργήθηκε το 2019 από τρεις νέους, ταλαντούχους μουσικούς που γνωρίστηκαν στην Academy of Music, Gdańsk, στην Πολωνία: Andrzej Wojciechowski - κλαρίνο, Maciej Kulakowski - τσέλο, Miroslawa Sumlinska - πιάνο. Έχουν κερδίσει βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς, τόσο σε σόλο εμφανίσεις όσο και σε μουσική δωματίου. Τους έχουν δοθεί επίσης, υποτροφίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα των L.V. Beethoven, M. Glinka, Fr. Skroup, J. Brahms, E. Goossens, G. Faure, H. Zilcher, A. Babadjanian, R. Muczynski.

΄Piano Classics΄ με τον Phillip Dyson
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 20:00

Ο Phillip Dyson είναι ένας διεθνής πιανίστας που έγινε γνωστός για τις ικανότητές του σε ένα ευρύ ρεπερτόριο. Ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική από πολύ νωρίς και από την ηλικία των 12 είχε ήδη εμφανιστεί στο Royal Albert Hall. Σε ηλικία 27 ετών διορίστηκε καθηγητής πιάνου στο London College of Music. Ο Phillip συχνά μεταδίδει στο BBC και το Classic FM και περιοδεύει συνεχώς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Απολαύστε τον σε ένα ρεσιτάλ πιάνου με πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει έργα κλασικά, Ragtime και Early Jazz (Beethoven, Debussy, Scot Joplin, Chopin, Rachmaninov, Jerome Kern, Gershwin). Είσοδος: €12

Johann Sebastian, Galina & Φίλοι
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 20:00

Το 4th Bach Birthday Festival, που διοργανώνεται από το Paphos Music Lovers, παρουσιάζει ένα κονσέρτο πιάνου με την Galina Dimova, Romeo Smilkov και Nicola Georgiev. Είσοδος: €15 (δεν ισχύει η κάρτα μελών)

The fun of Bach - Κονσέρτο μαθητών
Κυριακή, 22 Μαρτίου, 15:00

Το 4th Bach Birthday Festival, που διοργανώνεται από το Paphos Music Lovers, παρουσιάζει ένα κονσέρτο με έργα του J.S.Bach, της οικογένειάς του και άλλων σύγχρονων συνθετών επηρεασμένων από αυτόν. Παίζουν μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Ωδείου της Tatiana Stupak. Είσοδος: €10/€5 μαθητές (δεν ισχύει η κάρτα μελών) 

Anoki Von Arx (Σοπράνο) και Στέλιος Γεωργίου (Τενόρος)
Σάββατο, 28 Μαρτίου


Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου