Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΥ




ΣΑΛΑΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


YΛΙΚΑ
250γρ μακαρόνια βίδες
1 μικρό βαζάκι αγγουράκια τουρσί
2-3 φέτες κρύο κρέας ή Χαμ
1 κόκκινή ή πράσινη πιπεριά
150γρ αρακά κατεψυγμένο
4 κουταλιές μαγιονέζα
2     »           λάδι
2 κουταλάκια μουστάρδα
αλάτι – πιπέρι

Βράζουμε τα μακαρονάκια σε νερό στο οποίο βάλαμε λίγο αλάτι και 1 κουταλάκι λάδι. Κόβουμε τα αγγουράκια και την πιπεριά, βράζουμε ελάχιστο τον αρακά και κόβουμε το κρέας ή το Χαμ. Τα ρίχνουμε όλα σε μία μεγάλη κούπα. Όταν βράσουν τα μακαρονάκια τα σουρώνουμε και όταν κρυώσουν τα προσθέτουμε και αυτά. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την μαγιονέζα, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, λάδι, και μείγμα από 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές ξύδι. Προσθέτουμε αυτή την σάλτσα στο μείγμα της σαλάτας και ανακατεύουμε . αφήνουμε λίγη ώρα έτσι πριν σερβίρουμε για να απορροφήσουν τα μακαρονάκια την σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου