Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Oticons Faculty International Film Music Competition.

Ο πιο καινοτόμος Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής επιστρέφει για 2η συνεχόμενη χρονιά!
Μετά από μια καθ' όλα επιτυχημένη πρώτη χρονιά, ο διαγωνισμός που έχει σαν στόχο την εύρεση και προώθηση νέων συνθετών για τον κινηματογράφο, επιστρέφει και καθιερώνεται ως ένα ετήσιο γεγονός! Οσκαρικοί συνθέτες, διεθνείς οργανισμοί και φεστιβάλ, στηρίζουν αυτό τον μοναδικό διαγωνισμό κινηματογραφικής μουσικής και σας καλωσορίζουν στο OTICONS FACULTY FILM MUSIC COMPETITION 2015!
Το Oticons Faculty Film Music Competition διοργανώνεται από το πρακτορείο εκπροσώπησης συνθετών κινηματογραφικής μουσικής Oticons Ltd. και ξεκίνησε ως μια ιδέα των ιδρυτών του, Γιώργου Χριστόπουλου και Σταύρου Πλατσή, οι οποίοι φιλοδοξούν με αυτό τον διαγωνισμό να αλλάξουν τα "μουσικά" δεδομένα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ανακαλύπτοντας και ενεργά προωθώντας εντός της τα σπουδαιότερα ταλέντα από όλο τον κόσμο στην σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής. Φέτος, ο Διαγωνισμός διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά και θα δέχεται εγγραφές μέχρι τις 10 Απριλίου 2015!

Ο διαγωνισμός εφεξής θα επαναλαμβάνεται ετησίως καθώς πέρα από τις περσινές 120 συμμετοχές από 36 διαφορετικές χώρες, έτυχε και τεράστιας υποδοχής και αποδοχής παγκοσμίως! Για τον λόγο αυτό πλειάδα συνθετών, όπως ο διάσημος Λάλο Σίφριν ("Επικίνδυνες Αποστολές") αλλά και οι βραβευμένοι με Όσκαρ Γιαν Κατσζμάρεκ ("Ψάχνοντας την Χώρα του Ποτέ") και Στήβεν Γουόρμπεκ ("Ερωτευμένος Σέξπηρ"), όπως επίσης και οι Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι ("Ερωτική Επιθυμία"), Μπρούνο Κουλέ ("Coraline"), Τζέσπερ Κιντ ("Assassin's Creed") συνεχίζουν την στηριξή τους με την συμμετοχή τους, μεταξύ πολλών άλλων διασημοτήτων, στην Κριτική Επιτροπή!

Ο μεγάλος νικητής του 2014, o Benjamin Woodgates, δήλωσε για το βραβείο που κέρδισε, το οποίο ήταν η παρουσία του στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Γάνδης και τα World Soundtrack Awards, τα εξής: "Κατά την διάρκεια της επισκεψής μου στο φεστιβάλ, , είχα την μοναδική ευκαιρία να βρίσκομαι καθημερινά σε όλα τα events με τους VIP καλεσμένους του. Όλοι τους ανεξαιρέτως μού φέρθηκαν σαν να είμαι και γω μέλος του κύκλου τους, κάτι που συνέβει αυτόματα όντας συνοδευόμενος από τον ατζέντη Γιώργο Χριστόπουλο. Ανάμεσα στις επαφές που έκανα ήταν ο πρόσφατα βραβευμένος με Όσκαρ Στήβεν Πράις ("Gravity") και ο πρόσφατα υποψήφιος για Όσκαρ Γιόχαν Γιοχάνσον ("The Theory of Everything")!"

Εξίσου σπουδαία οφέλη αποκόμισε και ο 2ος μεγάλος νικητής, Chris Roe, που επισκέφτηκε το Φεστιβάλ Κινηματογραφικής Μουσικής της Κρακοβίας: "Εκτός όλων των πολύ σημαντικών πάνελ και συνεντεύξεων των παρευρισκομένων συνθετών Χανς Ζίμερ, Ντάριο Μαριανέλι, Πάτρικ Ντόυλ και Έλιοτ Γκόλντενθαλ, που παρακολούθησα από κοντά, ήμουν πολύ τυχερός που συμμετείχα στα workshops που δόθηκαν για νέους συνθέτες στα εκπληκτικά Alvernia Studios. Φεύγοντας από το Φεστιβάλ της Κρακοβίας είχα αποκομίσει όχι μόνο νέες δεξιότητες αλλά και ένα νέο σκεπτικό και έμπνευση, που θα ενδυναμώσουν την πορεία μου από εδώ και στο εξής!"

Τα Βραβεία για τους δύο μεγάλους νικητες του 2015, θα είναι ξανά η συμμετοχή τους στα δύο σπουδαιότερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογραφικής μουσικής με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Oticons! Ο 1ος Νικητής θα παρευρεθεί στα World Soundtrack Awards, όπου επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο Άλαν Σιλβέστρι - συνθέτης της τριλογίας "Επιστροφή στο Μέλλον", που φέτος γιορτάζει 40 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας - και ο 2ος Νικητής θα ταξιδέψει στο Φεστιβάλ Κινηματογραφικής Μουσικής της Κρακοβίας, όπου θα παρακολουθήσει συναυλίες και master-classes από τους συνθέτες Μάικλ Τζιακίνο ("Star Trek"), Ραμίν Τζαβαντί ("Game of Thrones"), Τρέβορ Μόρις ("Vikings") και Άτλι Όρβαρσον ("The Mortal Instruments"). Συν τοις άλλοις ο Γιώργος Χριστόπουλος έχει προσκαλεσθεί να δώσει κι ο ίδιος ένα master-class αλλά και να συμμετέχει σε πάνελ συζήτησης στα πλαίσια του προγράμματος του φεστιβάλ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Κάθε βήμα αυτού του διαγωνισμού θα γίνει και πάλι εξ ολοκλήρου online, στη διαδικτυακή πλατφόμα του διαγωνισμού (http://faculty.oticons.com): εγγραφή συμμετοχής, καταχώρηση (upload) των συνθέσεων, ακόμα και η ψηφοφορία και η τελική συνεδρίαση των κριτών! Ο Διαγωνισμός θα δέχεται εγγραφές μέχρι και τις 10 Απριλίου 2015! Οι 10 Φιναλίστ και οι 2 μεγάλοι Νικητές, που θα μοιραστούν τα βραβεία, θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Γιώργο Χριστόπουλο:
http://faculty.oticons.com | faculty@oticons.com | christopoulosg@oticons.com | +90 532 387 7515

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου