Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ 20 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.



Συναυλία κλασικής μουσικής "Σεληνόφως"
Παρασκευή, 20 Απριλίου, 20:00
Είσοδος: €10

Η Κύπρια σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδου και το πιανιστικό ντούο Elina Linchevskaya και Zbynek Maruska, παρουσιάζουν ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι στο κόσμο των Debussy, Ravel, Satie και άλλων συνθετών. Ο ίδιος ο τίτλος της συναυλίας παραπέμπει στην ομότιτλη σύνθεση του Debussy “Clair de lune” (Σεληνόφως) που θεωρείται χαρακτηριστικό δείγμα του μουσικού ιμπρεσιονισμού. Στην συναυλία περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, το υπέροχο τραγούδι “Nuit d’étoiles” (Nύχτα των άστρων) του ίδιου συνθέτη και το συγκινητικό “Song to the moon” από την όπερα “Rusalka” του Dvorak. Περιλαμβάνονται επίσης η “Petite Suite” για τέσσερα χέρια του Debussy, χορευτικά “Σκίτσα” από το πανέμορφο μπαλέτο “Aniuta” του Gavrilin καθώς και τραγούδια των Satie, Mendelssohn και Ravel. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Οικογενειακή Συναυλία “L'estro Armonico”
Κυριακή, 22 Απριλίου, 20:00
Είσοδος: €12/ €7 (παιδιά)

Η οικογενειακή συναυλία με τίτλο “L'estro Armonico”, η τρίτη από μια σειρά διαδραστικών συναυλιών ιδανικές για παιδιά και όχι μόνο, που λαμβάνουν χώρα στο Τεχνόπολις 20, θα είναι αφιερωμένη στα έγχορδα όργανα. Τα παιδιά και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έγχορδα όργανα μέσα από μουσικές εκτελέσεις από επαγγελματίες μουσικούς και μέσα από ιστορίες για το κάθε όργανο, με συνοδεία θεματικών βιντεοπροβολών. Θα παρουσιαστούν έργα των Mozart, Kreisler, Stamitz, Schubert και Saint-Saens, με διάφορους συνδυασμούς οργάνων αλλά και σόλο παρουσιάσεις από τους: Ανδρέα Κωνσταντίνου (βιολί), Νικόλα Ευθυμίου (βιόλα), Δώρο Ζήσιμο (τσέλο), Hristo Ovcharov (κοντραμπάσο) και Natalia Lezedova (πιάνο). Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Γνωστά κομμάτια για τέσσερα χέρια στο πιάνο
Τετάρτη, 25 Απριλίου, 20:00
Είσοδος: €10

Η Μαριάννα Γεωργίου και η Μαρία Αβραάμ σας προσκαλούν σε ένα ρεσιτάλ πιάνου, αφιέρωμα σε γνωστά κλασικά κομμάτια για τέσσερα χέρια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Mozart, Debussy, F. Schubert, Brahms και Astor Piazzolla. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Jazz με τους Γιώργο Κρασίδη και Γιώργο Μορφίτη
Σάββατο, 28 Απριλίου, 20:00
Είσοδος: €10

Οι μακροχρόνιοι φίλοι και συνεργάτες, ο σαξοφωνιστής Γιώργος Κρασίδης και ο πιανίστας Γιώργος Μορφίτης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε. Ο Κρασίδης και ο Μορφίτης είναι από τους πιο σημαντικούς τζαζ εκτελεστές της Κύπρου. Απολαύστε τη δημιουργικότητα των δύο δασκάλων τζαζ σε μια εκρηκτική παράσταση. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Alonisma Project: Από την Δυτική Τζαζ μέχρι τους ήχους της Μέσης Ανατολής
Δευτέρα, 30 Απριλίου, 20:00
Είσοδος: €12

«Αλώνισμα» σημαίνει να περιπλανιέσαι, να ταξιδεύεις χωρίς κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Τέσσερις καλλιτέχνες από διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικό υπόβαθρο συναντιούνται στη μουσική σκηνή του Τεχνόπολις 20 και προσκαλούν το κοινό τους να παρακολουθήσει τους ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς τους με επιρροές από την Δυτική Τζαζ μέχρι τους ήχους της Μέσης Ανατολής. Παίζουν οι μουσικοί Andrea Romani (φλάουτο, νέυ), Απόστολος Σιδερής (κοντραμπάσο), Estreilla Besson (πιάνο) και Ιωάννης Βαφέας (ντραμς). Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου