Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός, παρουσίασε στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου τις φετινές καλοκαιρινές παραγωγές αλλά και τις σημαντικές διεθνείς συμπαραγωγές με την Κίνα και την Σερβία.

Ο κ. Λιβαθινός, αφού έκανε μια μικρή αναδρομή στη χρονιά που πέρασε, κατόπιν παρουσίασε τις παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου για το καλοκαίρι του 2018. Πρώτα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Πλούτο του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία τουNikita Milivojevic, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. H παράσταση, μια συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας, ξεκινά από την Επίδαυρο στις 13 και 14 Ιουλίου, συνεχίζοντας με μία μικρή περιοδεία σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, για να καταλήξει τον Σεπτέμβριο στο Βελιγράδι.

Η δεύτερη παραγωγή είναι η Ηλέκτρα του Σοφοκλή, που θα κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 20-21 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Θάνου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σκηνοθετεί για πρώτη φορά στηνΕπίδαυρο. Στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τέλος, ο κ. Λιβαθινός ανακοίνωσε μία ακόμη διεθνή συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Κίνας στην παράσταση Αγαμέμνων του Αισχύλου, που προγραμματίζεται να ανέβει στα μέσα του Δεκεμβρίου 2018 στο Πεκίνο, σε σκηνοθεσία του ίδιου, με τη Στεφανία Γουλιώτη και την Αντιγόνη Φρυδά και δεκαπέντε ακόμη Κινέζους ηθοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου